دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1389 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 33-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli S, Sharifi V, Taj M, Mohammadi M R. Stigma of Depression and Its Relationship with Attitudes Toward Seeking Professional Help Among Students. Advances in Cognitive Sciences 2010; 12 (3) :19-33
URL: http://icssjournal.ir/article-1-120-fa.html
توکلی سامان، شریفی ونداد، تاج مهشید، محمدی محمدرضا. بررسی رابطه‌ی انگ بیماری افسردگی با نگرش نسبت به یاری‌جویی از متخصصان سلامت روان در دانشجویان. تازه های علوم شناختی. 1389; 12 (3) :19-33

URL: http://icssjournal.ir/article-1-120-fa.html


1- روانپزشک بیمارستان روزبه، تهران، ایران.
2- استادیار مرکز تحقیقات روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- روانپزشک
4- استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2577 مشاهده)
هدف: این مطالعه با هدف بررسی نگرش به یاری­جویی از متخصصان سلامت روان و رابطه آن با انگ بیماری افسردگی، در زیرگروه ویژه­ای از جمعیت ایران که جمعیت جوانی هستند انجام شده است.
روش: این مطالعه به صورت مقطعی انجام شد و نمونه­ های این طرح از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، و دانشکده­های فنی، هنر و حقوق دانشگاه تهران انتخاب شدند. در آزمودنی­ها، آزمون­های میزان آشنایی با بیماری روانی، نگرش به یاری­جویی از متخصصان سلامت روان و اسنادـ۲۷ انجام شد. بر اساس نتایج این آزمون­ها رابطه نگرش به یاری­جویی از متخصصان سلامت روان با مؤلفه­ های شناختی، هیجانی و رفتاریِ انگ­زدن به افراد دچار اختلال افسردگی مورد آزمون قرار گرفت.
یافته ­ها: در این مطالعه ۴۰۷ نفر از دانشجویان شرکت داشتند. بیشترین میزان سطح آشنایی با بیماری روانی مربوط به افرادی بود که آشنایی­شان با بیماری روانی از طریق دیدن فیلمی در سینما یا تلویزیون بود که یکی از بازیگران آن نقش بیمار روانی را بازی می­کرد (۳۰/۷ درصد). مردان به طور معناداری بیش از زنان بیماران دچار افسردگی را خطرناک تلقی می­کردند و تمایل داشتند که بیماران دچار افسردگی را جدا از جامعه نگه­داری کنند. اما زنان به طور معناداری نسبت به مردان نگرش مثبت­تری نسبت به کمک گرفتن از متخصصان برای درمان افسردگی داشتند. بین نگرش به درمان­جویی با سه مؤلفه از مؤلفه­ های انگ به افراد دچار افسردگی یعنی دلسوزی، تمایل به یاری رساندن و تمایل به اجبار برای درمان همبستگی مثبت معناداری وجود داشت.
نتیجه­ گیری: از بین اجزای شناختی، هیجانی و رفتاری انگ­زنی به افراد دچار اختلال افسردگی سه عامل (یعنی احساس دلسوزی، میل به یاری رساندن و میل به اجبار برای درمان) با نگرش مثبت­تر به درمان­جویی همراه هستند. بررسی جامع­تر برای یافتن چگونگی ارتباط این عوامل با درمان­جویی و یافتن عوامل واسطه­ای احتمالی می­تواند به راهبردهایی مؤثرتر برای انگ­زدایی و رفع موانع درمان­جویی منجر شود.
واژه‌های کلیدی: انگ، افسردگی، یاری‌جویی
متن کامل [PDF 863 kb]   (842 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1389/3/1 | پذیرش: 1389/5/1 | انتشار: 1389/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb