Farhoodian A, Sadr Alsadat J, Mohammadi F, Mannoukian A, Jafari F, Sadeghi M, et al . A Survey on The Knowledge and Attitude of A Group of Christian Minorities in Tehran Toward Addiction and Substance Abuse. Advances in Cognitive Sciences 2008; 10 (2) :9-20
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-419-fa.html
فرهودیان علی، صدرالسادات جلال، محمدی فهیمه، مانوکیان آنی، جعفری فاطمه، صادقی ماندانا، و همکاران.. بررسی دانش و نگرش گروهی از ارامنه تهران در مورد اعتیاد و مصرف مواد. تازه های علوم شناختی. 1387; 10 (2) :9-20
URL: http://icssjournal.ir/article-1-419-fa.html
1- مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- گروه روانشناسی و نیازهای ویژه، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی.، تهران، ایران.
4- سازمان غیردولتی جمعیت آفتاب، تهران، ایران.
5- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
چکیده: (3902 مشاهده)
هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی دانش و نگرش جمعی از ارامنه ساکن تهران در مورد اعتیاد و مواد مخدر است.
روش: این مطالعه در بهار ۱۳۸۶ در ۴۷ نفر از شهروندان ارمنی ساکن شهر تهران که در کارگاه آموزش پیش گیری از اعتیاد شرکت کرده بودند، انجام شد. به تمام اقلیت های مسیحی ساکن تهران در مورد حضور در کارگاه به شکلی نظام مند اطلاع رسانی شد.
یافته ها: شرکت کنندگان، ناامیدی، مشکلات روان شناختی، دسترسی به مواد و معاشرت با افراد معتاد را عوامل مهم در شروع مصرف دانستند و اکثر آنها وسوسه زیاد، فقدان حمایت کافی خانواده و تداوم ارتباط با مصرف کنندگان را مهم ترین عوامل عود در افراد درمان شده ذکر کردند، و از پی گیری درمان و مشاوره با مراکز بازتوانی به عنوان مهم ترین عوامل جلوگیری کننده از عود در معتادان درمان شده نام بردند. اکثر شرکت کنندگان در مورد مواد موجود و نیز خطرات ناشی از آن در جامعه اطلاعات قابل قبولی داشتند.
نتیجه گیری: با توجه به میزان شیوع اعتیاد در میان اقلیت های دینی، ضروری به نظر می رسد که روان شناسان و مشاوران مدارس با توجه به ویژگی های فرهنگی این گروه، در طول دوره تحصیل نوجوانان شان در مورد اعتیاد و مواد مخدر به آنان آموزش بدهند تا از همان زمان دانش بیشتر و نگرش صحیح تری نسبت به آن پیدا کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1386/12/27 | پذیرش: 1387/2/1 | انتشار: 1387/4/1