Research code: 4041

XML English Abstract Print


پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
چکیده:   (41 مشاهده)
مقدمه: نوشتن را می­توان از جمله بزرگ­ترین چالش­‌های مقاطع مختلف تحصیلی از دبستان تا دوره­­‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه برشمرد. هدف پژوهش تدوین بسته آموزش غیرمستقیم قالب‌های معنایی و تأثیر آن بر مهارت نوشتن دانش‌آموزان بود.
روش کار: پژوهش حاضر شبه‌­آزمایشی با طرح پیش­‌آزمون_پس­‌آزمون، با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش­‌آموزان دختر و پسر پایه ششم دوره دبستان شهر رشت در سال تحصیلی 1399-1400 بودند که از میان آنها 100 دانش‌آموز به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده گرفتند. ابزار سنجش شامل یک پرسشنامه ده­ گزینه­‌ای محقق­‌ساخته بود. بسته آموزش غیرمستقیم قالب‌های معنایی طی 10 جلسه 60 دقیقه­‌ای به صورت هفته­‌ای دو جلسه با استفاده از روش تکلیف­‌محور برای دانش­‌آموزان گروه آزمایش در دو مدرسه دخترانه و پسرانه صورت پذیرفت. گروه کنترل هیچ­گونه مداخله‌ای در آن زمان دریافت نکردند. در پایان جلسات آموزشی، از هر دو گروه آزمایش و کنترل در شرایط یکسان پس­‌آزمون گرفته شد و نتایج با نرم­‌افزار SPSS-26 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که بسته آموزشی قالب‌های معنایی بر مهارت نوشتن دانش‌آموزان پایه ششم دبستان تأثیرگذار است. به سخن دیگر، میزان پیشرفت در نگارش دانش‌آموزانی که در جلسات آموزشی شرکت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری داشت (01/0P<).
نتیجه‌گیری: با استناد به نتایج پژوهش، می‌توان بسته آموزش غیرمستقیم قالب‌های معنایی را به عنوان تسهیل‌کننده در امر یادگیری و عاملی موثر بر مهارت نوشتن دانش‌آموزان پایه ششم دبستان پیشنهاد داد. به‌طوری که به‌صورت عملی در مدارس و دوره‌های آموزشی برای آموزگاران در نظر گرفته شود.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: آموزش و پرورش و بازتوانی شناختی
دریافت: 1401/11/21 | پذیرش: 1402/2/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb