Sadeghi M, Hasanpoor H. Validation of Managers Strategic Thinking Mindset Test based on components of intellectual flexibility, intellectual humility, and intellectual inclusiveness. Advances in Cognitive Sciences 2020; 22 (2) :22-32
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-1098-fa.html
1- استادیار روانسنجی، گروه روانشناسی شناختی، مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی، تهران، ایران
2- استادیار مهندسی پزشکی، موسسه دادهپردازی شناخت محور آتی نگار، گروه علوم شناختی، تهران، ایران
چکیده: (3079 مشاهده)
مقدمه: نسخههای فارسی مقیاسهای سنجش تفکر راهبردی در کشور همگی بر اساس خوداظهاری هستند. همچنین مناسب با سازمانهای نظامی نیستند. هدف پژوهش حاضر بررسی روایی و پایایی و استخراج نمرات هنجار آزمون تفکر استراتژیک مدیران نظامی مبتنی بر قضاوت موقعیتی و بر اساس مؤلفههای جامعیت فکری، تواضع فکری و انعطافپذیری شناختی بود.
روش کار: جامعه آماری پژوهش حاضر شامل همه مدیران و کارکنان دانشگاه عالی دفاع ملی در نیمه اول سال 1398 بود. که از بین آنها تعداد 189 نفر به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفتند. شرکتکنندگان با استفاده از آزمون تفکر استراتژیک مدیران نظامی توسط Weyhrauch (2017) که تحت نظر مؤسسه مطالعات نظامی مرتبط با علوم رفتاری و شناختی ارتش آمریکا طراحی شده است مورد ارزیابی قرار گرفتند. این آزمون شامل 12 سناریو است که پاسخگو در هر سناریو یکی از پاسخها را انتخاب میکند. همچنین پرسشنامه تفکر راهبردی Goldman (2007) برای بررسی روایی ملاکی به کار گرفته شد.
یافتهها: تحلیل دادههای پژوهش نشان داد ساختار مبتنی بر 3 خرده مقیاس با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی جهت تبیین و برازش از وضعیت مناسبی برخوردار است. همچنین ضرایب پایایی همسانی درونی و بازآزمایی در حد مطلوب بود. بر این اساس مفروضه پژوهشگر مبنی بر ساختار مبتنی بر 3 مؤلفه جامعیت فکری، تواضع فکری و انعطافپذیری شناختی مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پژوهش به نظر میرسد شواهد پژوهشی از در نظر گرفتن هر سه مؤلفه تحت عنوان ابعاد شناختی برای تفکر راهبردی نظامی، حمایت میکند و میتوان این آزمون را در ارزیابیهای نظامی مورد استفاده قرار داد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
روان شناسی شناختی دریافت: 1398/11/26 | پذیرش: 1399/3/3 | انتشار: 1399/4/10