Samadi M, Ghamarani A, Faramarzi S. Relationship between PASS cognitive processes and future thinking in children with autism spectrum disorder. Advances in Cognitive Sciences 2020; 21 (4) :74-83
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-1062-fa.html
1- دانشجوی دکتری روانشناسی و آموزش کودکان با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان،ایران
2- استادیار، روانشناسی و آموزش کودکان با نیازهای خاص ، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان،ایران
3- دانشیار، روانشناسی و آموزش کودکان با نیازهای خاص، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان،ایران
چکیده: (4163 مشاهده)
مقدمه: نقایص فرآیندهای شناختی پاس (PASS) ویژگی معمول افراد با اختلال طیف اوتیسم است و به نظر میرسد هر نقصی در این توانایی ممکن است بر تواناییهای دیگر از جمله تفکر آیندهنگر در این گروه تأثیر بگذارد. بر این اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه فرآیندهای شناختی PASS و تفکر آیندهنگر در کودکان با اختلال طیف اوتیسم در شهر اصفهان انجام گرفت.
روش کار: طرح این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش شامل کلیه کودکان 8-6 سال مبتلا به اختلال طیف اوتیسم با عملکرد بالا در شهر اصفهان بود. نمونه مورد بررسی در این پژوهش، 15 دانشآموز مبتلا به اختلال طیف اوتیسم با عملکرد بالا بودند که به صورت در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری دادها از سیستم ارزیابی شناختی-ویرایش دوم، پرسشنامه سنجش دامنه اوتیسم و تکلیف سفر استفاده گردید.
یافتهها: نتایج تحلیل آماری نشان داد که ضرایب همبستگی محاسبه شده بین فرآیندهای شناختی PASS با تفکر آیندهنگر (برنامهریزی، توجه و پردازش متوالی) همگی معنادار بودند (05/0P≤).
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش شواهدی را در مورد مکانیسمهای شناختی ارائه میدهد که ممکن است با نقایص تفکر آیندهنگر در اختلال طیف اوتیسم رابطه داشته باشد. این نتایج میتواند پیامدهای مهمی را در سطح نظری و بالینی ارائه دهد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
روان شناسی شناختی دریافت: 1397/1/16 | پذیرش: 1398/2/18 | انتشار: 1398/12/28