Atari Moghadam J, Shaabani A, Panaghi L. The Frequency of Mood Disorders in Patients With Multiple Sclerosis. Advances in Cognitive Sciences 2004; 6 (3 and 4) :57-62
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-92-fa.html
عطاری مقدم جعفر، شعبانی امیر، پناغی لیلی. فراوانی اختلالات خلقی یک قطبی و دو قطبی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس. تازه های علوم شناختی. 1383; 6 (3 و 4) :57-62
URL: http://icssjournal.ir/article-1-92-fa.html
1- انستیتو روانپزشکی تهران و مرکز تحقیقات، تهران، ایران.
2- گروه روانپزشکی، مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- انستیتو روانپزشکی تهران و مرکز تحقیقات بهداشت روان، تهران، ایران.
چکیده: (2500 مشاهده)
هدف: هدف این مطالعه تعیین فراوانی مادامالعمر اختلالات خلقی در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس(MS) بود.
روش: ۸۵ (۴۵ زن و ۴۰ مرد) بیمار ۶۵-۱۸ ساله مبتلا به MS، به روش نمونهگیری ساده تصادفی انتخاب و با استفاده از مصاحبه بالینی نیمه ساختار یافته، بر اساس ملاکهای DSM-IV ارزیابی شدند. برای تحلیل دادهها به تناسب، از آزمونهای آماری خی دو و من- ویتنی استفاده شد.
یافتهها: فراوانی مادامالعمر اختلالات خلقی در بیماران مبتلا به MS، ۳۴/۵ درصد بود که از این میزان، ۱۵/۶ درصد به اختلال افسردگی طبقهبندی نشده، ۸/۲ درصد به اختلال دوقطبی نوع اول، ۵/۹ درصد به اختلال افسردگی عمده، ۲/۴ درصد به اختلال دوقطبی طبقهبندی نشده، ۱/۲ درصد به اختلال دیستایمیک و ۱/۲ درصد به اختلال دوقطبی نوع دوم مبتلا بودند.
نتیجهگیری: مجموع فراوانی اختلالات خلقی در مبتلایان به مولتیپل اسکلروزیس قابل توجه و سهم اختلالات دوقطبی بیش از انتظار است. از آنجا که بسیاری از این اختلالات قابل درمان میباشند، پزشکان میباید در تشخیص، درمان و پیگیری به موقع اختلالات روانپزشکی بیماران MS از آگاهی و حساسیت کافی برخوردار باشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1383/2/10 | پذیرش: 1383/4/19 | انتشار: 1383/7/1