Hamidi F, Imam Jomeh M R, Nami A. Effect of conversational teaching on philosophical rings on elementary students' reflective thinking. Advances in Cognitive Sciences 2020; 22 (2) :120-131
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-910-fa.html
حمیدی فریده، امام جمعه محمدرضا، نامی امیر. تاثیر روش تدریس گفتگویی در حلقههای کندوکاو فلسفی بر تفکر تاملی دانشآموزان ابتدایی. تازه های علوم شناختی. 1399; 22 (2) :120-131
URL: http://icssjournal.ir/article-1-910-fa.html
1- دانشیار روانشناسی، گروه علوم تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
چکیده: (2860 مشاهده)
مقدمه: برنامه آموزش تفکر فلسفی به کودکان، برنامهای در جهت بهبود تفکر کودکان است. در این روش یادگیرنده بدون کمک معلم، خود به کشف مفاهیم، اصول و قوانین میپردازد و از این طریق به دانشهای لازم دست مییابد. پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر روش تدریس گفتگویی در حلقههای کندوکاو فلسفی بر رشد تفکر تاملی دانشآموزان پسر پایه ششم منطقه سنگر از توابع شهرستان رشت در ایران انجام شد.
روش کار: این پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیشآزمون_پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانشآموزان پایه ششم شهر سنگر بود که از میان آنها 60 نفر به روش نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای انتخاب شدند و در دو گروه 30 نفره آزمایش و کنترل جایگزین شدند. جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه تفکر تأملی Kember (2000) استفاده شد. به منظور اجرای متغیر مستقل، هشت داستان از کتب کهن پارسی، مذهبی و متون بینالمللی برای گروه آزمایش انتخاب شد که در هشت جلسه و هر جلسه یک داستان مورد کندوکاو قرار گرفت. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریانس ANCOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که برنامههای آموزش فلسفهورزی (فبک) بر میزان بر رشد تفکر تاملی دانشآموزان تاثیر مثبت و معناداری گذاشته است .میزان اندازه اثر آموزشها در تفکر تاملی 37 درصد بود.
نتیجهگیری: بنابراین میتوان نتیجه گرفت با استفاده از روش تدریس گفتگویی، کودکان به گونهای پرورش مییابند که بتوانند مهارت تفکر و استدلال خود را در جریان گفتگو بالا ببرند و مهارت تفکر تحلیلی پیدا کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
آموزش و پرورش و بازتوانی شناختی دریافت: 1397/12/29 | پذیرش: 1399/1/26 | انتشار: 1399/4/10