Mobarezpour J, Khosrowabadi R, Ghaderi R, Navi K. Identification of Asperger's from healthy individuals: Using a graph theoretical approach on the task-free fMRI data. Advances in Cognitive Sciences 2019; 21 (3) :74-83
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-896-fa.html
مبارزپور جهانگیر، خسروآبادی رضا، قادری رضا، ناوی کیوان. تشخیص افراد اسپرگر از سالم با به کارگیری نظریه گراف بر روی تصاویر عملکردی مغز به روش تشدید مغناطیسی. تازه های علوم شناختی. 1398; 21 (3) :74-83
URL: http://icssjournal.ir/article-1-896-fa.html
1- دانشجو دکتری مدلسازی شناختی، پژوهشکده علوم شناختی و مغز، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- استادیار مدلسازی شناختی، پژوهشکده علوم شناختی و مغز، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشیار مدلسازی شناختی، پژوهشکده علوم شناختی و مغز، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استاد مدلسازی شناختی، پژوهشکده علوم شناختی و مغز، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (3464 مشاهده)
مقدمه: سندروم اسپرگر به عنوان یک اختلال عصب تحولی شناخته میشود و دارای نشانههایی از قبیل عدم تعاملات اجتماعی، عدم ارتباط غیرکلامی، بازه محدود علایق، رفتارهای غیر عادی و تکراری میباشد. افراد آسپرگر معمولا دارای قریحه ذاتی در یک زمینه مانند موسیقی، ریاضی یا غیره هستند. هر چند هنوز تفاوتهای ساختاری و عملکردی مغز در افراد درگیر این اختلال با افراد سالم به طور کامل شناخته شده نمیباشد. بنابراین این مطالعه با هدف شناسایی این تفاوتها با استفاده از تحلیل تصاویر عملکردی مغز به روش تشدید مغناطیسی در حالت استراحت بر اساس نظریه گراف صورت پذیرفت.
روش کار: این تحلیل بر اساس محاسبه ارتباط میزان ارتباط عملکردی نواحی مختلف مغز بر پایه شباهت عملکردی آنها صورت گرفت. میزان اختلاف این ارتباطها در سطح محلی و رفتار کلی مغز بین دو گروه اسپرگر و سالم که از لحاظ سن، جنسیت، راست/چپ دست بودن و میزان بهره هوشی همگن انتحاب شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که این تفاوتها بیشتر به صورت محلی در نواحی گیجگاهی، آمیگدال، تالاموس و هلش قابل مشاهده بود. به علاوه استفاده از روشهای دستهبندی بر روی تفاوتهای مشاهده شده در شبکه عملکردی مغز نشان داد که میتوان افراد اسپرگر را با دقت 84 درصد از افراد سالم شناسایی نمود.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان میدهد، مشخصههای محلی شبکه عملکردی مغز در حالت استراحت میتواند ابزار مناسبی برای نمایش تفاوتهای موجود بین دو گروه اسپرگر و سالم باشد که میتوان از آن در شناسایی خودکار این اختلال بهره برد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/3/20 | پذیرش: 1397/10/10 | انتشار: 1398/9/30