دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1391 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 34-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini A. Classification of EEG Signals Variation in Emotional State Using Higher Order Spectral. Advances in Cognitive Sciences 2012; 14 (2) :23-34
URL: http://icssjournal.ir/article-1-481-fa.html
حسینی عابد. طبقه بندی هیجانات به کمک تحلیل طیف مرتبۀ بالای سیگنال مغزی. تازه های علوم شناختی. 1391; 14 (2) :23-34

URL: http://icssjournal.ir/article-1-481-fa.html


تخصصی مهندسی برق کنترل، عضو هیأت علمی گروه مهندسی برق و مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شاهرود، شاهرود، ایران.
چکیده:   (3116 مشاهده)
هدف: هیجانات نقش مهمی در زندگی انسان ایفا م یکنند. دینامیک سیستم اعصاب مرکزی، متناسب با حالات روانی انسان از جمله هیجانات دستخوش تغییرات می شوند؛ بنابراین با تحلیل سیگنال های مغزی می توان وضعیت سیستم اعصاب را آشکار کرد.
روش: خواص جالب طیف های مرتبه بالا (HOS) در استخراج اطلاعات فاز سیگنال، استفاده از این طیف ها را در زمینه پردازش سیگنال، خصوصاً سیگنال مغزی (EEG) مطرح کرده است. در این مقاله، برای نخستین بار مقادیر دو طیفی و دو هم دوسی به عنوان دو نمونه از پرکاربردترین توابع HOS به منظور ارزیابی تغییرات EEG در حالت هیجان برای تفکیک سه حالت آرامش، تحریک مثبت و تحریک منفی بکار رفته است. در این تحقیق از داده موجود در اینترفیس که براساس زیر مجموع های از تصاویر IAPS است، استفاده شده است. با استفاده از ویژگی های استخراجی از صفحه دو فرکانسی و آزمون Hinich ، ویژگی هایی برای هر کانال ثبت استخراج شده است. تابع تفکیک بهینه از ترکیب الگوریتم ژنتیک و ماشین بردار پشتیبان استفاده شده است.
یافته ها: نتایج نشان می دهند، بیشترین تغییرات سیگنال EEG در حالت هیجان مربوط به نواحی فرکانسی می باشد. نتایج نشان می دهند، سه حالت هیجانی با درصد صحت تفکیک متوسط %52 از یکدیگر تشخیص داده شده اند.
نتیجه گیری: نتایج بدست آمده، مشابه تحقیق دیگر قبلی در این زمینه می باشد و بهبود جزئی در نتایج حاصل شده است. نتایج کیفی و شهودی این تحقیق، نیز تفاوت بین سه حالت هیجانی را نشان می دهند. بنابراین طیف های مرتبه بالا از جمله روشهای مفید در بازنمایی رفتار مغز در حالات هیجانی است.
متن کامل [PDF 807 kb]   (3121 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1390/12/1 | پذیرش: 1391/2/1 | انتشار: 1391/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb