Ahmadi Z, Ashayeri H, Ahmadi P, Motesadi Zarandi M. Psychoacoustics: Discrimination of Sound Intensity, Frequency and Timing in Normal People. Advances in Cognitive Sciences 2008; 10 (1) :68-77
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-417-fa.html
1- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، تهران، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
4- دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده: (2567 مشاهده)
هدف: سایکوآکوستیک، ویژگی های فیزیکی صوت را به احساس و درک برخاسته از آن مربوط می سازد. در این مطالعه، کمترین تفاوت محسوس (JND) در شدت، فرکانس و زمان صوت بررسی می گردد.
روش: مطالعه مقطعی– تحلیلی حاضر روی ۲۸ فرد طبیعی راست دست (۱۴ مرد و ۱۴ زن) در محدوده سنی ۳۰-۱۸ انجام شد. این افراد به طور تصادفی از بین کسانی که سابقه هیچ گونه بیماری یا جراحی گوش، اختلال عصب شناختی و مشکلات شنوایی، گفتاری و زبانی نداشتند، انتخاب شدند. با انجام سه آزمایش «تمایز شدت»، «تمایز فرکانس» و «کشف وقفه» صوت، (JND) به نسبت سطح شدت محرک، کمترین اختلاف فرکانس قابل تشخیص به نسبت فرکانس تحریک، و کوتاه ترین زمان وقفه قابل کشف به نسبت سطح شدت تحریک، اندازه گیری و بر اساس گوش تحت بررسی و جنسیت افراد تحلیل شد.
یافته ها: در آزمایش های «تمایز شدت» و «کشف وقفه» با افزایش سطح شدت تحریک ارایه شده، (JND( در شدت صوت و کوتاه ترین زمان وقفه قابل کشف، بهبود (کاهش) یافت. در آزمایش «تمایز فرکانس» با افزایش فرکانس تحریک در باندهای اکتاوی، (JND( فرکانس افزایش نشان داد و گوش تحت بررسی و جنسیت فرد بر نتایج تاثیری نداشت.
نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر موید نتایج مطالعات قبلی در این زمینه است و می تواند به عنوان مبنای مطالعات پژوهشی مرتبط و نیز ارزیابی های بالینی اختلالات شنوایی قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1386/7/27 | پذیرش: 1386/10/19 | انتشار: 1387/1/1