دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 44-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirabolfathi V, Moradi A, Bakhtiari M. Emotional Working Memory in Post-Traumatic Stress Disorder and Depression. Advances in Cognitive Sciences 2016; 17 (4) :33-44
URL: http://icssjournal.ir/article-1-356-fa.html
میرابوالفتحی ویدا، مرادی علیرضا، بختیاری مریم. حافظه‌ کاری هیجانی در مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی. تازه های علوم شناختی. 1394; 17 (4) :33-44

URL: http://icssjournal.ir/article-1-356-fa.html


1- گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- دکتری روانشناسی بالینی، استاد گروه روانشناسی، دانشگاه خوارزمی، پژوهشکده علوم شناختی
3- دکتری روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (3415 مشاهده)
هدف: عملکرد متفاوت گروه ­های مبتلا به اختلالات هیجانی در انجام تکالیف شناختی ادغام‌­شده با مؤلفه‌های هیجانی و همچنین تفاوت در مسیر بازنمایی‌های داده ‏های مختلف کلامی و غیرکلامی، ضرورت بررسی ظرفیت حافظه­ ی کاری دیداری هیجانی دو گروه بیماران مبتلا به افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه را نشان می ­دهد.
روش: تعداد شرکت‌کنندگان هر یک از گروه ­های این مطالعه­ ی پس ­رویدادی، ۱۴ نفر (گروه مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه، بدون علایم اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی اساسی و کنترل) بود که به شیوه­ ی نمونه­ گیری دردسترس انتخاب شده بودند. آزمودنی‌ها با استفاده از مصاحبه­ ی نیمه­ ساختاریافته‌ برای اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی اساسی و آزمون ظرفیت حافظه­ ی کاری دیداری هیجانی، مقیاس تجدیدنظر شده­ ی تأثیر رویدادها وپرسش­نامه­ ی افسردگی بک ارزیابی و داده‌ها با روش‌های تحلیل واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی تحلیل شدند.
یافته­ ها: در مطالعه­ ی حاضر بین ظرفیت حافظه­ ی کاری دیداری مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه، بدون اختلال استرس پس از سانحه و کنترل، تفاوت معنادار به دست آمد. تفاوت ظرفیت حافظه­ ی کاری دیداری گروه‌های مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه، بدون اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی اساسی با استفاده از تصاویر مرتبط با تروما معنادار بود. تفاوت گروه مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه و گروه کنترل در اندازه­ی کوشش دو تصویر نیز معنادار شد.
نتیجه­ گیری: یکی از عوامل مؤثر بر بروز نشانه­ های مرتبط با تجربه­ی مجدد در مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه، ظرفیت پایین حافظه­ ی کاری دیداری آنهاست. همچنین ضعف کلی کنترل شناختی دو گروه مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه و افسردگی اساسی می­تواند به عنوان عامل پیش­ مرضی در هر دو گروه در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 1068 kb]   (2815 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/5/30 | پذیرش: 1394/8/30 | انتشار: 1394/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb