1- کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان، انستیتو روانپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی ایران
2- دکترای روانشناسی بالینی، دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان، انستیتو روانپزشکی تهران، مرکز تحقیقات بهداشت روان، دانشگاه علوم پزشکی ایران
3- دکترای روانشناسی بالینی، استاد بازنشستۀ دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده: (3751 مشاهده)
هدف: براساس پژوهشهای گذشته در حوزهی سوگیری توجه، به نظر میرسد که افراد دارای حالتهای هیجانی اضطراب و افسردگی، سریعتر از افراد غیرمضطرب و غیرافسرده، محرکهای دارای محتوای هیجانی را تشخیص میدهند. هدف این پژوهش، بررسی این موضوع و مقایسه ی الگوی واکنش به محرکهای هیجانی در افراد دارای این دو حالت هیجانی است.
روش: به این منظور، ۲۰۰ دانشجوی کارشناسی، پرسشنامههای SCID، اطلاعات دموگرافیک، افسردگی بک، اضطراب بک، مقیاس D از پرسشنامه ی MMPI و پرسشنامهی اضطراب اسپیلبرگر را تکمیل کردند. بر اساس نمرات به دست آمده، آزمودنی ها به چهار گروه مبتلایان به افسردگی زیاد– اضطرب زیاد؛ افسردگی کم - اضطراب زیاد؛ افسردگی زیاد - اضطراب کم و افسردگی کم -اضطراب کم تقسیم شدند و سپس آزمون مکانیابی نقطه را اجرا کردند. نمرات به دست آمده با نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافته ها: یافتههای این پژوهش نشان میدهد که الگوی سوگیری توجه به محتوای هیجانی در افراد چهار گروه مطالعه، تفاوت معناداری ندارد.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش نشان میدهد که نمرات افسردگی و اضطراب، پیشبینیکنندهی میزان سوگیری افراد نیست و عملکرد گروههای مضطرب، افسرده، افسرده-مضطرب و بهنجار، از نظر زمان واکنش به اسلایدهای هیجانی، تفاوتی نداشته است
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/12/28 | پذیرش: 1394/2/12 | انتشار: 1394/4/1