دوره 5، شماره 2 - ( تابستان 1382 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 69-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saberi H, Malekpour M, Hatami P, Jahanbakhshi A, Farough S, Gholipour T. Evaluation of Negative Priming Phenomenon: Related Tasks and Functional Magnetic Resonance Imaging . Advances in Cognitive Sciences 2003; 5 (2) :61-69
URL: http://icssjournal.ir/article-1-193-fa.html
صابری هوشنگ، ملک پور مهدی، حاتمی پروانه، جهان‌بخشی امین، فاروق سمیرا، قلی‌پور طاها. بررسی پدیده آماده‌سازی منفی، معرفی تکالیف مرتبط با آن و تصویربرداری عملکردی با رزونانس مغناطیسی. تازه های علوم شناختی. 1382; 5 (2) :61-69

URL: http://icssjournal.ir/article-1-193-fa.html


1- گروه جراحی مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه پژوهشی نوروساینس، مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2689 مشاهده)

هدف: ما در این مقاله به بازبینی نظریه‌ها و بحث‌های اصلی در مورد پدیده آماده‌سازی منفی (NP) می‌پردازیم.
روش: برای بررسی این مقوله به مرور مقالاتی در این زمینه پرداخته شد.
یافته‌ها:‌ از نظر پسیکوفیزیک،‌ در تاریخچه NP چهار نظریه اصلی در دست است: مهار بازنمایی درونی از یک طعمه؛ سرکوب فعال محرکی که با الگوی جلوه‌های درونی شناخته شده آن «جور» نیست؛ تمایز زمانی، بر اساس پردازشی که سیستم برای سطوح مختلف آشنایی متقبل می‌شود؛ و جدیدترین نظریه که بر میزان غیر منتظره بودن هدف متمرکز است. به عبارت دیگر، گزینش هدف دو جزء دارد که سرعت و صحت سیستم به آن وابسته است: میزان انتقال توجه و روندهای معطوف کردن توجه. برخی پژوهش‌ها با استفاده از فناوری تصویربرداری و الکتروفیزیولوژی در مورد اینکه در طول انواع NP عملاً در مغز چه می‌گذرد، نتایج متفاوتی یافته‌اند. در یک پژوهش که بر پایه اثر شناخته شده استروپ حالت NP پدید می‌آورد، با استفاده از فناوری تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI) مناطقی از مغز ]شکنج گیجگاهی میانی (MT) در نیمکره چپ و بخش اوپرکولار شکنج پره سنترالیک در نیمکره چپ[ به عنوان مرتبط‌ترین مناطق با این پدیده معرفی شدند.
نتیجه‌گیری: چشم اندازی که در این نوشتار ارائه شده، عبارت است از یافتن توالی زمانی وقایعی که در این مناطق رخ می‌دهد. این امر با استفاده از فنون پسیکوفیزیکی ارائه محرک و یا ترکیب fMRI با ابزارهای دارای تمایز زمانی بالا مانند الکتروانسفالوگرافی (EEG) و توانش مرتبط با رخداد (ERP) ممکن خواهد بود.

متن کامل [PDF 685 kb]   (599 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1381/12/1 | پذیرش: 1382/2/1 | انتشار: 1382/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb