هدف: فرآیند کاهش ارزش تعویقی عبارت است از کاهش ارزش واقعی یک پاداش یا آسیب در اثر به تأخیر افتادن زمان ارائه آن. این فرآیند، یکی از زیر ساختهای تصمیمگیری مخاطرهآمیز است. در این مطالعه آزمون کامپیوتری فارسی با منطق استاندارد طراحی و استفاده گردید.
روش: در این مطالعه، ۱۰۰ آزمودنی دانشجو (۷۵ مرد)، در هشت مرحله متوالی، میان دریافت ۱۰۰ هزار تومان پس از یک وقفه ثابت و دریافت مقادیر فوری در حال کاهش، یک گزینه را انتخاب میکردند.
یافتهها: میزان وقفههای این مراحل عبارت بودند از: شش ساعت، یک روز، یک هفته، دو ماه، شش ماه، یک سال، پنج سال و ۲۵ سال. میانگین نقاط شکست افراد برای مقادیر وقفه به ترتیب عبارت بودند از: ۹۶۲۸۰، ۹۴۳۵۷، ۹۰۳۹۷، ۸۰۷۵۰، ۶۸۸۶۲، ۵۵۶۰۸، ۳۳۳۵۰ و ۱۴۳۰۸ تومان. در این مطالعه، هیچ تفاوت معنیداری بین گروههای زنان و مردان مشاهده نشد.
نتیجهگیری: میزان کاهش ارزش تعویقی پاداشها در مطالعه ما در مقایسه با نمونههای غربی (بر روی ۱۰۰۰ دلار) بیشتر میباشد که ممکن است از عواملی چون نرخ تورم بالا، سوابق اقتصادی ناپایدار، بی اعتمادی به پرداخت پاداش در سالهای آینده و بالاتر بودن ارزش ۱۰۰۰ دلار برای یک غربی، نسبت به ۱۰۰ هزار تومان برای یک ایرانی باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |