Motlagh M, Alaghbandrad J, Shahrivar Z, Arabgol F, Sahebi M. Symptom Profile and Risk Factors of Posttraumatic Stress Disorder in Earthquake-Stricken Children and Adolescents of Bam. Advances in Cognitive Sciences 2005; 7 (3) :65-70
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-168-fa.html
مطلق ماریا، علاقبندراد جواد، شهریور زهرا، عربگل ّّّفریبا، صاحبی محمدعلی. نیمرخ علایم و عوامل خطرساز اختلال استرس پس از سانحه
در کودکان و نوجوانان زلزلهزده بم. تازه های علوم شناختی. 1384; 7 (3) :65-70
URL: http://icssjournal.ir/article-1-168-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهرن، ایران.
3- گروه روانپزشکی و مرکز تحقیقات روانپزشکی و روانشناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
4- گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده: (2849 مشاهده)
هدف: هدف مطالعه حاضر، بررسی فراوانی و شدت علائم اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) و بررسی عوامل خطر در ایجاد این اختلال در کودکان و نوجوانان کمتر از ۱۸ سال در معرض زلزله بود.
روش: این مطالعه مقطعی- تحلیلی روی ۴۸ کودک و نوجوان کمتر از ۱۸ سال که در فاصله هفته سوم تا چهارم پس از زلزله بم به کلینیک صحرایی مستقر در منطقه مراجعه کرده بودند، انجام شد. ابزارهای مورد استفاده در این مطالعه پرسشنامههای CPSS)) و (STEPP) بود.
یافتهها: شیوع اختلال استرس پس از سانحه در گروه سنی کمتر از هفت سال، هفت تا ۱۲ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال به ترتیب ۸۵%، ۷۴/۱% و ۸۴/۶% بود. در گروه سنی ۱۳ تا ۱۸ سال فراوانی هر دسته علایم اختلال کمتر از گروه هفت تا ۱۲ سال بود. در گروه بالای هفت سال ناآگاهی از محل والدین، ترس از مرگ در کودک و احساس ناتوانی والد با تشخیص (PTSD( ارتباط معنیداری داشت.
نتیجهگیری: فراوانی و شدت علائم PTSD)) در گروههای سنی مختلف کودکان و نوجوانان، متفاوت است. بنابراین بهنظر میرسد برای تشخیص این اختلال در کودکان و نوجوانان استفاده از ابزارهای تشخیصی دقیقتر ضروری باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1384/2/21 | پذیرش: 1384/5/2 | انتشار: 1384/7/1