دوره 26، شماره 2 - ( تابستان 1403 )                   جلد 26 شماره 2 صفحات 92-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-1821-1


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sebghati A, Kiamanesh A, Farzad V. Design and validation of an attention and concentration training program and its impact on visual perception in preschool children. Advances in Cognitive Sciences 2024; 26 (2) :77-92
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1649-fa.html
سبقتی علیرضا، کیامنش علیرضا، فرزاد ولی‌الله. طراحی و اعتبارسنجی برنامه آموزشی توجه و تمرکز و تأثیر آن بر ادراک دیداری کودکان پیش‌دبستانی. تازه های علوم شناختی. 1403; 26 (2) :77-92

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1649-fa.html


1- دانشجوی دکتری روان‌شناسی تربیتی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استاد گروه روان‌شناسی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- دانشیار گروه روان‌شناسی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (572 مشاهده)
مقدمه: دوران اولیه کودکی دوره­ای حساس و مهم برای رشد مهارت‌های شناختی است و مداخلاتی که توجه و تمرکز را هدف قرار می­‌دهند می­‌توانند پیامدهای مهمی بر رشد کلی کودکان داشته باشند. بنابراین، درک تأثیر چنین مداخلاتی بر ادراک دیداری می­‌تواند بینش­‌های ارزشمندی را برای مربیان و مراقبین فراهم نماید. پژوهش حاضر با هدف تدوین بسته آموزشی توجه و تمرکز و بررسی اثربخشی آن بر ادراک دیداری کودکان پیش‌­دبستانی انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر با طرح پیش‌آزمون_پس‌آزمون با گروه کنترل و دوره پیگیری دو ماهه انجام شد. جامعه آماری شامل کودکان مراکز پیش­‌دبستانی شهر تهران در سال تحصیلی 1402-1401 بود. با استفاده از روش نمونه­‌گیری در دسترس، 40 کودک انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش 20 جلسه مداخله آموزشی دریافت کردند. شرکت­‌کنندگان در پیش‌­آزمون_پس‌­آزمون و دو ماه پس از اتمام مداخله‌­ها به پرسشنامه TVPS پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده­‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس آمیخته و در فضای نرم­‌افزار SPSS نسخه 25 انجام شد.
یافته‌ها: ویژگی­‌های روان­سنجی پروتکل مطلوب و امکان­‌سنجی آن در گروه نمونه قابل قبول بود. بر اساس یافته‌­های به دست آمده برنامه آموزشی طراحی شده به طور مؤثری توانایی ادراک دیداری کودکان پیش‌دبستانی را افزایش داد (0/001>P).
نتیجه‌گیری: چنین می­توان عنوان کرد که ارائه آموزش مبتنی بر توجه و تمرکز در دوران پیش‌دبستانی می‌تواند نقش به سزایی در بهبود توانایی‌های ادراک دیداری در کودکان خردسال داشته باشد و اهمیت مداخله­‌های بهنگام در رشد شناختی را برجسته نماید.

 
واژه‌های کلیدی: ادراک دیداری، پیش دبستان، توجه، تمرکز
متن کامل [PDF 1154 kb]   (1216 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: آموزش و پرورش و بازتوانی شناختی
دریافت: 1402/10/13 | پذیرش: 1403/6/11 | انتشار: 1403/8/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb