XML English Abstract Print


1- دانشگاه علامه طباطبایی
2- دانشگاه امیرکبیر
چکیده:   (221 مشاهده)
مقدمه: رعایت عدالت در نظام سلامت سبب شده که افراد یک جامعه به طور منصفانه از مراقبت‌های درمانی بهره‌مند شده و همین امر از افزایش بیماری و مرگ‌ومیر جلوگیری می‌کند. هدف از انجام این پژوهش طراحی مدل هوشمند سیستم سلامت مبتنی بر عدالت در نظام سلامت در دوران همه‌گیری ویروس کرونا بود.
روش: این پژوهش بر اساس هدف پژوهش، یک تحقیق کاربردی و بر اساس شیوه گردآوری داده‌ها از نوع توصیفی- تحلیلی است. در این پژوهش ابتدا با مطالعه‌ ادبیات پژوهش‌های پیشین و استفاده از نظر خبرگان، عوامل تاثیرگذار بر عدالت در نظام سلامت استخراج شد. سپس پرسشنامه‌ای طراحی گردید که داده‌های109 نفر از بیماران مبتلا به ویروس کرونا که به مراکز درمانی شهر اصفهان مراجعه کرده‌بودند جمع‌آوری شد. سپس با استفاده از آمار استنباطی، اعتبار روایی و پایایی پرسشنامه تایید شده و داده‌های حاصل از پرسشنامه در مدل هوشمند مبتنی بر شبکه هاپفیلد به کارگرفته شده و وضعیت رعایت عدالت در نظام سلامت با استفاده از مدل فوق سنجیده‌شد. سپس دقت مدل با روش ماتریس درهم‌ریختگی ارزیابی شد.
نتایج: نتایج پیش‌بینی شبکه عصبی هاپفیلد برای رکوردهای مختلف نشان می‌دهد که بیشترین میزان برچسب تخصیص داده شده توسط شبکه، مربوط به برچسب "نسبتا عادلانه" و "کمی عادلانه" است که درکل میزان رضایتمندی از عدالت در سطح مطلوبی قرار ندارد.
نتیجه‌گیری: با استفاده از بررسی نتایج این پژوهش وضعیت رعایت عدالت در دوران همه‌گیری ویروس کرونا با استفاده از مدل هوشمند بررسی شد و بر تاکید بیشتر بر پارامترهای رعایت عدالت در نظام سلامت اشاره دارد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مدل سازی شناختی، پردازش سیگنال و تصویربرداری مغز
دریافت: 1402/4/21 | پذیرش: 1402/7/17

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb