دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 32-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khodabakhsh R, Abbasi L, Shahangian S S. Effectiveness of Metacognition Therapy on Controlling of Obsessive Thoughts and Increasing of Adjustment In Case of Obsessive-Compulsive Disorder . Advances in Cognitive Sciences 2013; 15 (3) :24-32
URL: http://icssjournal.ir/article-1-150-fa.html
خدابخش روشنک، عباسی لیلی، شاهنگیان سیده شهره. اثر درمان فراشناختی ولز بر کنترل افکار وسواسی و افزایش سازگاری یک مورد وسواسی-جبری. تازه های علوم شناختی. 1392; 15 (3) :24-32

URL: http://icssjournal.ir/article-1-150-fa.html


1- استادیار دانشگاه الزهرا، روانشناسی بالینی.
2- دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، تهران، دانشکده روانشناسی دانشکده روانشناسی دانشگاه الزهرا(س)
3- دانشجو کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی دانشگاه الزهرا(س)
چکیده:   (2623 مشاهده)
هدف: هدف این مطالعه، تعیین اثر درمان فراشناختی ولز بر افکار وسواسی و تأثیر غیرمستقیم این روش بر میزان سازگاری  یک  مورد  مبتلا به اختلال وسواسی-جبری بود. شواهد نشان می­دهند که باورهای فراشناختی در بروز اختلال وسواس دخیل­اند؛ از این رو در این پژوهش از روش درمان فراشناختی، که از درمان­ های کوتاه ­مدت مؤثر براختلال وسواس است، استفاده شد.
روش: در اولین جلسه پیش از آغاز درمان، آزمودنی پرسش­نامه­های وسواس فکری-عملی مادزلی، باورهای فراشناختی و سازگاری بل و داس ۲۱ را تکمیل کرد و در ضمن تحت ۱۳ جلسه درمان فراشناختی ولز نیز قرار گرفت. در آخرین جلسه پس از درمان، پرسش­نامه­ ها یک بار دیگر تکمیل و داده ­ها به وسیلۀ نمودارها و یافتن تفاوت درصدی پیش و پس از درمان تحلیل شدند.
یافته­ ها: بررسی داده­ ها نشان داد که درمان فراشناختی ولز بر کاهش باورهای فراشناختی مثبت در مورد افکار وسواسی و در نتیجه کاهش نشانه­ های وسواس مؤثر بوده و علاوه بر آن غیرمستقیم باعث افزایش سازگاری، به ویژه سازگاری عاطفی و خانگی، شده است.
نتیجه­ گیری: در مجموع یافته ­های این مطالعه بر نقش مؤثر درمان فراشناختی ولز در کاهش وسواس ناشی از باورهای مثبت در مورد افکار وسواسی و در نتیجه افزایش سازگاری فرد تأکید دارد.
متن کامل [PDF 425 kb]   (1810 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/22 | پذیرش: 1392/5/1 | انتشار: 1392/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb