Rezakhaniha G, Ashkan S. Prediction of Tendency to Extramarital Relationships based on Early Maladaptive Schemas and Social Support. Advances in Cognitive Sciences. 2022; 24 (1) :123-134
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-1360-fa.html
1- گروه روانشناسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه روانشناسی، واحد پردیس البرز، تهران، ایران
چکیده: (246 مشاهده)
مقدمه: روابط فرازناشویی یکی از مهم ترین تهدیدها برای ثبات روابط زناشویی و ازعمده ترین دلایل طلاق درفرهنگ های مختلف است. هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش طرحواره های ناسازگار اولیه و حمایت اجتماعی در پیش بینی گرایش به روابط فرازناشویی زوجین می باشد.
روش کار: روش انجام مطالعه توصیفی ازنوع همبستگی بود. نمونه این پژوهش شامل 200 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره ای منطقه ۶ تهران در نیمه دوم سال 1398 بودند که بهصورت تصادفی چندمرحلهای انتخاب شدند. برای گردآوری دادهها از پرسش نامه های گرایش به روابط فرازناشویی، طرحواره های ناسازگار اولیه و حمایت اجتماعی استفاده شد. در این پژوهش بهمنظور تحلیل دادهها از همبستگی متعارف و رگرسیون چندگانه استفاده شد. دادهها با استفاده از نسخه 24افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان دادند گرایش به روابط فرازناشویی را میتوان با ترکیب خطی متغیرهای پیشبین، تبیین کرد. بر اساس نتایج تحلیل رگرسیون، 24 درصد از واریانس متغیر گرایش به روابط فرازناشویی به کمک متغیرهای پیش بین (طرحواره های ناسازگار اولیه و حمایت اجتماعی) قابل پیش بینی است.
نتیجه گیری: با توجه به رابطه بین طرحواره های ناساگار اولیه و حمایت اجتماعی با گرایش به روابط فرازناشوئی، پیشنهاد می شود مشاوران و درمانگران اهمیت حمایت اجتماعی و طرحواره های ناساگار اولیه را در افزایش تفاهم زوجین و کاهش آسیب به خانواده در نظر داشته باشند
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم اعصاب شناختی دریافت: 1400/8/29 | پذیرش: 1400/11/11 | انتشار: 1401/2/19