Keymoradzadeh A, Rostampour M, Khakpour Taleghani B. A review of the enriched environment and its effects on learning, memory and cognitive disorders. Advances in Cognitive Sciences 2021; 23 (3) :1-13
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-1281-fa.html
1- دانشجوی پزشکی، کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
2- دانشیار فیزیولوژی، مرکز تحقیقات علوم اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- دانشیار فیزیولوژی، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
چکیده: (2994 مشاهده)
مقدمه: با توجه به عدم وجود درمانهای قطعی برای اختلالات شناختی، پژوهشگران در مطالعات مختلف به ارائه روشهای جدید به منظور بهبود نسبی و یا جلوگیری از تشدید اختلالات حافظه و شناخت به منظور کاهش وابستگی بیمار به دیگران تمرکز نمودهاند. یکی از درمانهای غیر دارویی که در مطالعات حیوانی جهت بهبود اختلالات شناختی مورد توجه قرار گرفته است، محیط غنی میباشد. محیط غنی اشاره به محیطی دارد که تحریکات اجتماعی، شناختی، و فیزیکی را برای یک موجود فراهم میآورد. در این مقاله مروری به چگونگی تأثیر محیط غنی بر اختلالات شناختی و مکانیسمهای دخیل در آن پرداخته شده است. لذا این مطالعه با هدف مروری بر مقالات انگلیسی پیرامون محیط غنی و تأثیر آن بر حافظه و اختلالات شناختی انجام شد.
روش کار: در این مقاله کلید واژههایEnriched environment ، Memory و Cognitive impairment در عنوان و چکیده مقالات چاپ شده در پایگاههای علمی معتبر بینالمللی مورد جستجو قرار گرفت. پس از چند مرحله حذف موارد تکراری و غیر مرتبط در نهایت از ۶9 مقاله استفاده شد.
یافتهها: محیط غنی میتواند به واسطه ایجاد مجموعهای از تحریکات حسی، حرکتی، اجتماعی و شناختی، موجب بهبود حافظه و روندهای شناختی شود. تغییرات ایجاد شده میتواند به دلیل تأثیرات گوناگونی باشد که حضور در محیط غنی بر تعداد نورونها، مورفولوژی نورونها، میلینسازی، سیناپسها و انتقالدهندههای عصبی، عوامل نوروتروفیک و التهاب عصبی دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نقش محیط غنی در بهبود اختلالات مولکولی و عملکردی سیستم عصبی مرکزی در بیماریهایی مانند افسردگی و سکته مغزی و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در انسان؛ میتوان امیدوار بود تا در آینده نزدیک محیط غنی به معنی فراهم آوردن محیط زندگی مناسب و دلپذیر به عنوان یک راهکار غیر دارویی موثر در درمان بیماریهای تحلیل برنده عصبی در انسان مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
علوم اعصاب شناختی دریافت: 1400/2/6 | پذیرش: 1400/4/8 | انتشار: 1400/8/25