Daniali M, Eskandari E. Predicting coronavirus anxiety based on resilience, cognitive emotion regulation strategies, and cyberchondria. Advances in Cognitive Sciences 2022; 23 (4) :61-71
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-1261-fa.html
1- دانشجوی دکتری روانشناسی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (2523 مشاهده)
مقدمه: یکی از تاثیرات همهگیری بیماری کووید-19، افزایش سطح اضطراب ناشی از آن بوده است. در این راستا، شناسایی و هدف قرار دادن عوامل پیشبینیکننده آن میتواند در مدیریت اضطراب ویروس کرونا موثر باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر، پیشبینی اضطراب ویروس کرونا بر اساس تابآوری، تنظیم شناختی هیجان و سایبرکندریا بود.
روش کار: در قالب یک طرح همبستگی از بین افراد 18 تا 60 سال ساکن شهر اصفهان با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس و از طریق شبکههای اجتماعی، 409 نفر انتخاب شدند. دادهها با استفاده از پرسشنامههای اضطراب ویروس کرونا Lee، تابآوری Connorو Davidson، تنظیم شناختی هیجان Garnefski و Kraaijو شدت سایبرکندریای McElroy و همکاران جمعآوری شد. دادهها با استفاده از رگرسیون چندگانه همزمان و نرمافزار SPSS-19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج به دست آمده، متغیرهای تابآوری، زیرمقیاسهای ملامت خویش و پذیرش در متغیر تنظیم شناختی هیجان و سایبرکندریا، در مجموع 5/15 درصد از واریانس اضطراب ویروس کرونا را پیشبینی کردند (05/0>P).
نتیجهگیری: بر اساس یافتهها میتوان نتیجه گرفت که تابآوری، برخی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان همچون ملامت خویش و پذیرش و همچنین سایبرکندریا با اضطراب ویروس کرونا ارتباط معنادار داشته و قادر به پیشبینی آن هستند. بر این اساس، با طراحی پژوهشهای مداخلهای همچون تاثیر آموزش تابآوری، تنظیم هیجان و مدیریت سایبرکندریا بر اضطراب ویروس کرونا میتوان به نتایج علی دست یافت و سپس این نتایج را برای مدیریت اضطراب ویروس کرونا در قالب آموزشهای همگانی در جامعه مطرح کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
روان شناسی شناختی دریافت: 1399/12/22 | پذیرش: 1400/7/20 | انتشار: 1400/11/11