Jebraeili H, Jafari Z, Feizi S. Psychometric properties and factor structure of the Persian version of consideration of future consequences scale. Advances in Cognitive Sciences 2021; 23 (3) :14-27
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-1182-fa.html
1- استادیار روانشناسی سلامت، گروه روانشناسی، دانشکده علوم اجتماعی و تربیتی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده علوم اجتماعی و تربیتی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده: (2392 مشاهده)
مقدمه: با توجه به ضرورت فراهم ساختن ابزارهای معتبر جهت پژوهش و کار بالینی به زبان فارسی، پژوهش حاضر با هدف ترجمه و بررسی ویژگیهای روانسنجی و ساختار عاملی نسخه اصلاح شده مقیاس در نظر گرفتن پیامدهای آینده انجام شد.
روش کار: در قالب یک پژوهش زمینهیابی مقطعی از بین جمعیت بزرگسال شهر کرمانشاه 380 نفر با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. دادههای پژوهش از طریق مقیاس تصمیمگیری مبتنی بر پشیمانی، پرسشنامه انتخاب پولی و مقیاس در نظر گرفتن پیامدهای آینده گردآوری شد. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از روشهای آماری آلفای کرونباخ، آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی تأییدی به وسیله نرمافزارهای SPSS-26 و Mplus-7 انجام گرفت.
یافتهها: یافتهها نشان داد که پایایی همسانی درونی خرده مقیاس آینده و خرده مقیاس فوری به ترتیب 65/0 و 70/0 و پایایی تصنیف آنها به ترتیب 68/0 و 66/0 است. نتایج تحلیل عاملی تأییدی مؤید ساختار دو عاملی پرسشنامه بود (89/0=TLI ،92/0=CFI ،07/0=RMSEA). الگوی همبستگیهای بین نمرات این پرسشنامه با نمرات پرسشنامه کاهش اهمیت تأخیری و مقیاس سبک تصمیمگیری مبتنی بر پشیمانی نیز نشاندهنده روایی ملاکی پرسشنامه بود.
نتیجهگیری: میتوان گفت که نسخه فارسی پرسشنامه در نظر گرفتن پیامدهای آینده از روایی و پایایی قابل قبولی برخوردار است و با توجه به زمان نسبتاً اندکی که برای پر کردن آن مورد نیاز است میتواند ابزار مناسبی برای بهکارگیری در موقعیتهای بالینی و پژوهشی باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
روان شناسی شناختی دریافت: 1399/6/19 | پذیرش: 1400/1/18 | انتشار: 1400/8/25