دوره 22، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 83-75 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shariatinezhad M, Molaeezadeh S F, Shakiba M. Effectiveness of applying virtual reality headset and smartphone on enhancement of the remaining vision in people with visual impairment. Advances in Cognitive Sciences 2021; 22 (4) :75-83
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1112-fa.html
شریعتی نژاد منیر، مولایی زاده سیده فاطمه، شکیبا محسن. اثربخشی به ‌کارگیری هدست‌ واقعیت مجازی و تلفن هوشمند بر تقویت دید باقیمانده‌ افراد با آسیب بینایی. تازه های علوم شناختی. 1399; 22 (4) :75-83

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1112-fa.html


1- پژوهشگر، کارشناسی‌ ارشد مهندسی کامپیوتر-معماری کامپیوتر، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دزفول، ایران
2- استادیار مهندسی پزشکی-بیوالکتریک، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دزفول، ایران
3- استادیار مهندسی برق-سیستم‌های مخابراتی، دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دزفول، ایران
چکیده:   (2706 مشاهده)
مقدمه: بسیاری از افراد نابینا دارای سطحی از دید باقیمانده هستند که ارتقای آن می‌تواند در استقلال و کیفیت زندگی آنان تاثیرگذار باشد. در سال‌های اخیر، به ‌کارگیری ابزارهای تقویت دیداری مورد توجه قرار گرفته است. اما تنوع پایین، دسترسی نسبتا دشوار و هزینه بالای فن‌آوری‌های موجود در بازار این محصولات، جایگزینی آنها با ابزارهای مقرون به صرفه‌تر را اجتناب‌ناپذیر می‌نماید. در این راستا، در این پژوهش، آزمایش‌هایی برای اثربخشی ارتقای دید باقیمانده با به ‌کارگیری هدست واقعیت مجازی و تلفن هوشمند طراحی شد.
روش کار:برای انجام آزمایشها، نرم‌افزار گرافیکی اختصاصی با بهره‌گیری از کتابخانه یونیتی (Unity) تحت سیستم عامل اندروید توسعه داده شد. با توجه به اهمیت تشخیص شیء و حرکت در راه رفتن مستقل، آزمایش‌های تشخیص تعداد، نوع و حرکت اشیاء طراحی گردید. نکته کلیدی در طراحی آزمایش‌ها، استفاده از شکل‌های‌ ساده و تصویرهای سیاه و سفید بود.
یافته‌ها: نتایج نشان داد در آزمایش‌های تشخیص تعداد، نوع و حرکت اشیا، به ترتیب 72 درصد، 78 درصد و 83 درصد از شرکت‌کنندگان موفق به ارائه پاسخ کاملا صحیح شدند.
نتیجه‌گیری: اکثریت افراد شرکت
کننده در این مطالعه، علی­رغم دید باقیمانده پایین دارای درک حداقلی از نور و حرکت بودند و این نشان می‌دهد که ساده‌سازی اشیا و نیز نمایش اشیا با رنگ سفید در پس‌زمینه‌ سیاه، تاثیر قابل توجهی بر افزایش توانمندی بصری و تقویت دید افراد نا‌بینا دارد. در پایان، با توجه به قابلیت دسترسی و کم هزینه بودن هدست‌های واقعیت مجازی و تلفن­های هوشمند، نتایج این پژوهش چشم‌انداز روشنی در توان­بخشی افراد نابینا ترسیم می‌نماید.
متن کامل [PDF 1119 kb]   (661 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: آموزش و پرورش و بازتوانی شناختی
دریافت: 1399/1/3 | پذیرش: 1399/7/9 | انتشار: 1399/11/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb