دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 1-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aghaei Sabet S, Pouretemad H, Jafarzadehpur E, Hassanabadi H. Improvement of Reading Performance Through Vision Therapy. Advances in Cognitive Sciences 2013; 15 (3) :12-1
URL: http://icssjournal.ir/article-1-111-fa.html
آقایی ثابت سیده سارا، پوراعتماد حمیدرضا، جعفرزاده پور ابراهیم، حسن آبادی حمیدرضا. بهبود عملکرد خواندن از طریق مداخلات دیداری. تازه های علوم شناختی. 1392; 15 (3) :12-1

URL: http://icssjournal.ir/article-1-111-fa.html


1- کارشناسی ارشد، روان شناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشکدۀ روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشیار دانشکدۀ علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی و پژوهشکدۀ علوم شناختی
3- دانشیار دانشکدۀ علوم توان بخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- استادیار دانشکدۀ روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (2489 مشاهده)
هدف:تعدادی  از پژوهش­ها نشان داده­اند که مشکلات خواندن با نارسایی­های دیداری مرتبط است، اما پژوهش­هایی که به تأثیر مداخلات دیداری بر عملکرد خواندن (صحت خواندن، نوع و تعداد اغلاط­ خواندن و درک مطلب) پرداخته ­اند اندک ­اند و نتایج آنها نیز متناقض. هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیرات احتمالی مداخلۀ دیداری بر عملکرد خواندن در گروهی از دانش­آموزان مبتلا به مشکلات خواندن و واجد نارسایی کارکردهای بینایی است.
روش: در این پژوهش که طرح آن از نوع شبه­آزمایشی با گروه آزمایش و گواه است، پس از ارزیابی بینایی،۱۰ نفر از کودکان مبتلا به مشکل خواندن که واجد نارسایی کارکردهای بینایی بودند به عنوان گروه آزمایش و ۱۰ نفر از خوانندگان ماهر که از نظر بینایی نیز سالم بودند ، به عنوان گروه گواه انتخاب شدند. پس از ارزیابی عملکرد عمومی شناختی، مهارت­های خواندن و کارکردهای پایۀ بینایی هر دو گروه، گروه آزمایش تحت ۱۵ جلسه مداخلۀ دیداری قرار گرفت. پس از اجرای مداخلات، مجدداً همۀ آزمون­ها برای هر دو گروه اجرا شد و برای پیگیری دوباره، یک ماه بعد از پایان مداخله، کارکردهای پایۀ بینایی مورد سنجش قرار گرفت.
یافته­ ها: نتایج نشان دادند که در گروه آزمایش هم­زمان با بهبود کارکردهای پایۀ بینایی، توانایی صحت خواندن و درک مطلب به طور معنا­داری ارتقا و تعداد غلط­های خواندن به طرز چشمگیری کاهش یافته است.
نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد که مداخلۀ دیداری با بهبود بخشیدن به کارکردهای بینایی نارسا مرتبط با خواندن توانسته است سبب بهبود عملکرد خواندن شود؛ نتیجه اینکه  مداخلۀ دیداری در بهبود خواندن مؤثر بوده است. از سوی دیگر، یافته ­های این مطالعه تأثیر مداخلات دیداری بر مشکلات خواندن را نشان می­دهد.
متن کامل [PDF 1614 kb]   (555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/26 | پذیرش: 1392/4/28 | انتشار: 1392/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb