دوره 22، شماره 1 - ( بهار 1399 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 60-49 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirabolfathi V, Moradi A, Choobin M H, Derakshan N. The impact of ambiguous stimuli on working memory capacity and reaction time in patients with post-traumatic stress disorder. Advances in Cognitive Sciences 2020; 22 (1) :49-60
URL: http://icssjournal.ir/article-1-987-fa.html
میرابوالفتحی ویدا، مرادی علیرضا، چوبین محمدحسن، درخشان نازنین. تاثیر مواجه با محرک مبهم در ظرفیت حافظه کاری و سرعت واکنش در مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه. تازه های علوم شناختی. 1399; 22 (1) :49-60

URL: http://icssjournal.ir/article-1-987-fa.html


1- دانشجوی دکتری روان‌شناسی شناختی، گروه روان‌شناسی شناختی، موسسه آموزش عالی علوم شناختی، تهران، ایران
2- استاد روان‌شناسی بالینی، گروه روان‌شناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- کارشناس ارشد روان‌شناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
4- استاد روان‌شناسی تجربی، گروه روان‌شناسی، دانشگاه برکبک لندن، لندن، انگلستان
چکیده:   (2415 مشاهده)
مقدمه: اختلال استرس پس از سانحه با مشکلات شناختی و هیجانی متعددی همراه است. نتایج مطالعات فراتحلیلی حاکی است که حافظه کاری و سرعت پردازش دو مولفه مجزا با اندازه اثر بالا در بررسی نواقص شناختی این اختلال می باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی سرعت پردازش و ظرفیت حافظه کاری هیجانی در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه بود که هر دو با استفاده از تکلیف ظرفیت حافظه کاری مورد بررسی قرار گرفته تا تصویر کامل­تری از مشکلات شناختی این اختلال بدست دهد.
روش­ کار: در این مطالعه 20 فرد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه ناشی از تصادف، 15 شرکت­‌کننده درگیر در تصادفات جاده­ای بدون علائم این اختلال و 15 نفر فردی که در طول عمر خود با تصادف شدید رانندگی مواجه نشده بودند به صورت در دسترس انتخاب و پس از انجام مصاحبه تشخیصی مورد ارزیابی حافظه و سرعت پردازش قرار گرفتند. در این مطالعه از مصاحبه ساختار یافته بر اساس DSM-5، مقیاس تجدید نظر شده تاثیر رویداد، پرسشنامه علائم روان­پزشکیHopkins  برای ارزیابی نشانه‌‏های افسردگی و تکلیف ظرفیت حافظه کاری دیداری برای ارزیابی ظرفیت حافظه کاری و سرعت پردازش استفاده شد.
یافته‌‏ها: آزمون تحلیل واریانس مختلط با اندازه‏‌گیری‏‌های مکرر نشان داد که سرعت واکنش افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه در تمام موقعیت‏‌های تکلیف ظرفیت حافظه کاری به صورت معنادار آهسته‌‏تر از گروه Non-PTSD بود. علاوه بر این همبستگی منفی معنادار میان علائم مرتبط با بیش تحریک­‌پذیری، اجتناب و سرعت واکنش پاسخ‌‏های صحیح در کوشش‏‌های دارای تصاویر تصادف مشاهده شد. همچنین همبستگی مثبت معنادار میان علائم مرتبط با افکار مزاحم و سرعت واکنش پاسخ‏‌های صحیح در کوشش‌‏های داری تصاویر مبهم (مغشوش) بدست آمد.
نتیجه‌‏گیری: بر اساس نتایج بدست آمده به نظر می­رسد که مواجه با تصاویر مبهم (مغشوش) با افزایش افکار مزاحم منجر به کاهش کارآمدی شناختی در مبتلایان به اختلال استرس پس از سانحه می­‌گردد که نیاز به بررسی بیشتر در مطالعات آینده دارد.
متن کامل [PDF 1505 kb]   (839 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی شناختی
دریافت: 1398/4/18 | پذیرش: 1398/6/12 | انتشار: 1399/3/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb