دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1391 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 40-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abrishami-Moghaddam H, Novin S, Sodagar A M, Mahnam A. Modeling of Electrical Stimulation of Ganglion Cells in Visual Prostheses. Advances in Cognitive Sciences 2012; 14 (3) :25-40
URL: http://icssjournal.ir/article-1-492-fa.html
ابریشمی مقدم حمید، نوین شبنم، سوداگر امیرمسعود، مهنام امین. شبیه سازی تحریک الکتریکی سلولهای گانگلیون در پروتزهای بینایی. تازه های علوم شناختی. 1391; 14 (3) :25-40

URL: http://icssjournal.ir/article-1-492-fa.html


1- استاد گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی برق، تهران، ایران.
2- کارشناس ارشد مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی برق، تهران، ایران.
3- استادیار گروه مهندسی الکترونیک و مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده مهندسی برق، تهران، ایران.
4- استادیار گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان، دانشکده فنی و مهندسی، اصفهان، ایران.
چکیده:   (2425 مشاهده)
هدف: به منظور ب هکارگیری مناسب و موثر تحریک الکتریکی در ساخت پروتزهای عصبی، لازم است نحوه تأثیر تحریک الکتریکی بر روی عملکرد سیستم عصبی به خوبی شناخته شود. به عنوان گام اول در تحقیق بر روی عوامل موثر در ایجاد تحریک مناسب م یتوان از مد لهای ریاضی و شبیه سازی کامپیوتری استفاده کرد. هدف از پژوهش در این مقاله، شبیه سازی پاسخ سلو لهای گانگلیون که هدف تحریک در پروتز روشبکی های هستند، به تحریک اعمال شده توسط میکروالکترودها می باشد.
روش: روش مورد استفاده به این صورت می باشد که فرآیند شبیه سازی تحریک الکتریکی سلول های گانگلیون در دو مرحله انجام شده است. 
بخش های تشکیل دهنده آن شبیه سازی شده و در مرحله دوم پتانسیل الکتریکی توزیع شده در اطراف سلول، در طول بخش های تشکیل دهنده سلول محاسبه شده است. در نهایت پاسخ ولتاژ غشاء سلول به تحریک های اعمال شده بررسی شده است. منبع تحریک بصورت یک الکترود نقطه ای در محیط نامحدود و همگن در نظر گرفته شده و برای اعمال جریان تحریک از پالسهای تک فاز و دوفاز استفاده شده است.
یافته ها: مدل ارائه شده توانست رفتارهای مورد انتظار در تحریک سلولهای گانگلیون شبکیه را به خوبی تولید نماید. نتایج شبیه سازی در پژوهش حاضر نشان می دهد که استفاده از پالس های تحریک دوفازه در حالتی که فاز اول، کاتدی و دارای عرض کم و دامنه بزرگ، و فاز دوم، آندی و دارای عرض زیاد و دامنه کوچک باشد جهت تحریک مناسب می باشد.
نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که پاسخ های بدست آمده مطابقت بیشتری با مقادیر و نمودارهای حاصل از آزمایشات تجربی نسبت به مدل سازی های پیشین دارد و در صورت توسعه مدل می توان از نتایج حاصل برای پیش بینی اثر تحریک اعمال شده بر روی سلول ها و نیز بهبود روش های تحریک استفاده کرد.
متن کامل [PDF 1236 kb]   (2546 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/12/30 | پذیرش: 1391/5/1 | انتشار: 1391/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb