Shams G, Karam Ghadiri N, Esmaili Torkanbori Y, Amini H, Ebrahim Khani N, Naseri Beferoni A et al . Prevalenceo Obsessive-Compulsive Symptoms and Its Comorbidity With Psychiatric Symptoms in Adolescents. Advances in Cognitive Sciences 2008; 9 (4) :50-59
URL:
http://icssjournal.ir/article-1-402-fa.html
شمس گیتی، کرم قدیری نرگس، اسماعیلی ترکانبوری یعقوب، امینی همایون، ابراهیم خانی نرگس، ناصری بفرونی علی و همکاران.. شیوع علایم وسواس فکری - عملی در نوجوانان و میزان هم ابتلایی آن با سایر علایم روان پزشکی. تازه های علوم شناختی. 1386; 9 (4) :50-59
URL: http://icssjournal.ir/article-1-402-fa.html
1- گروه روان پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- مرکز مشاوره دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده: (4799 مشاهده)
هدف: اختلال وسواس فکری - عملی (OSD) یکی از اختلالات شایع روان پزشکی است که گاه از کودکی و نوجوانی شروع می شود. مطالعات همه گیرشناسی، میزان شیوع علایم وسواس (وسواس غیر بالینی) را در جمعیت نوجوانان بالا گزارش کرده اند. هدف این مطالعه تعیین شیوع علایم وسواس در نوجوانان و میزان هم ابتلایی آن با سایر علایم روان پزشکی بود.
روش: مطالعه حاضر از نوع مقطعی - توصیفی بود. در این مطالعه ۹۰۹ دانش آموز نوجوان (دختر و پسر) دبیرستانی و پیش دانشگاهی به طور تصادفی از شهرستان های میبد و اردکان انتخاب شدند و به وسیله پرسشنامه های وسواس فکری - عملی مادزلی (MOCI)، چک لیست علایم ۹۰ سوالی (SCL_۹۰R) و پرسشنامه جمعیت شناختی مورد ارزیابی قرار گرفتند. در مرحله اول کل نمونه، پرسشنامه های (MOCI) و (SCL_۹۰R) را تکمیل نمودند و در مرحله دوم، نمرات (SCL-۹۰R) افرادی که نمره آزمون مادزلی آنها بیشتر از ۱۵ بود، بررسی شد.
یافته ها: شیوع علایم وسواس در جمعیت نوجوانان مورد مطالعه ۱۱/۲ درصد بود. بالاترین میزان هم ابتلایی علایم وسواس، با اختلال «افسردگی» و «اضطراب» به دست آمد و در عین حال پیش بینی کننده های مفید برای (OCD)، مقادیر «پرخاشگری»، «هراس» و «شکایات جسمانی» بودند. در بررسی عوامل خطر مرتبط با وسواس، میان رتبه تولد، تحصیلات والدین، درآمد خانواده، سن و جنس با علایم وسواس ارتباط معنی داری به دست نیامد.
نتیجه گیری: یافته های اخیر در زمینه شیوع گسترده علایم وسواس فکری - عملی در جمعیت غیر بالینی، می تواند علایم وسواس را به عنوان یک پدیده طبیعی در نوجوانان تلقی نماید و در عرصه مباحث نظری این اختلال دستاورد جدیدی به ارمغان آورد.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1386/4/11 | پذیرش: 1386/7/26 | انتشار: 1386/10/1