دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1390 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari Z, Omidvar S, Jafarlou F, Kamali M. The Effect of Age on Speech Temporal Resolution among Elderly People. Advances in Cognitive Sciences 2011; 13 (3) :55-64
URL: http://icssjournal.ir/article-1-371-fa.html
جعفری زهرا، امیدوار شقایق، جعفرلو فاطمه، کمالی محمد. بررسی تأثیر سن بر حدت زمانی گفتار در سالمندان. تازه های علوم شناختی. 1390; 13 (3) :55-64

URL: http://icssjournal.ir/article-1-371-fa.html


1- استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکدۀ توانبخشی، مرکز تحقیقات توانبخشی، تهران، ایران.
2- دانشجوی دکتری تخصصی شنوایی شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات توانبخشی، تهران، ایران.
3- کارشناس ارشد شنوایی شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات توانبخشی، تهران، ایران.
4- دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکدۀ توا نبخشی، مرکز تحقیقات توا نبخشی، تهران، ایران.
چکیده:   (2439 مشاهده)
هدف: مشکلات سالمندان در درک گفتار غالباً در شرایط نامطلوب شنوایی مانند نویز زمینۀ بالای محیط مشاهده می شود که این از حدت زمانی گفتار می کاهد. در مطالعۀ حاضر، حدت زمانی گفتار در سالمندان و بزرگسالان جوان با اندازه گیری امتیاز بازشناسی واژه در حضور دو نویز ممتد و منقطع مقایسه شد.
روش: با اندازه گیری امتیاز بازشناسی واژه های تک هجایی در سه نسبت سیگنال به نویز ۱۰ ، صفر و ۱۰ - دسی بل با دو نوع نویز ممتد و منقطع، تأثیر استفاده از حشو محرک و میزان حدت زمانی گفتار در ۳۰ جوان ۱۸ تا ۳۰ ساله و ۳۲ سالمند ۶۰ تا ۸۰ ساله(زن و مرد) با شنوایی هنجار مقایسه شد.
یافته ها: بین امتیازات هر گروه و همچنین بین دو گروه در بازشناسی واژه در سه نسبت سیگنال با نویز ممتد و منقطع اختلاف آماری معناداری وجود داشت (P<۰/۰۱۱). امتیاز هر دو گروه در بازشناسی واژه در حضور نویز ممتد به طور معناداری کمتر از نویز منقطع بود
(P<۰/۰۰۱). مقدار حدت زمانی در هر سه نسبت سیگنال به نویز در سالمندان کوچک تر از حدت زمانی جوانان و اختلاف دو گروه در سطح ۱۰ - دسی بل معنادار بود(P<۰/۰۰۱). جنسیت بر نتایج مطالعه تأثیری نداشت.
نتیجه گیری: عملکرد ضعیف سالمندان دارای شنوایی هنجار در بازشناسی گفتار در حضور نویز منقطع نسبت به نویز ممتد، به معنای ضعف آنها در حشو سیگنال و رهایی از نویز است. نتایج مطالعۀ حاضر بیش از نظریۀ تأثیر افت آستانه های شنوایی بر مشکلات درک گفتار در سالمندان، از تأثیر سن حمایت میکند.
متن کامل [PDF 427 kb]   (984 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1390/3/1 | پذیرش: 1390/5/1 | انتشار: 1390/7/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb