دوره 17، شماره 4 - ( زمستان 1394 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 21-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni Meymandi M, Hadianfard H. A Comparison of Facial Emotion Recognition in Schizophrenia Patients, their Unaffected First-Degree Relatives and Normal Individuals. Advances in Cognitive Sciences 2016; 17 (4) :13-21
URL: http://icssjournal.ir/article-1-354-fa.html
همایونی میمندی ماندانا، هادیان فرد حبیب. مقایسه‌ی عملکرد افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا، بستگان سالم درجه اول آنها و افراد بهنجار در بازشناسی حالات هیجان چهره ای. تازه های علوم شناختی. 1394; 17 (4) :13-21

URL: http://icssjournal.ir/article-1-354-fa.html


1- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز
2- دانشیار، دکترای روانشناسی، گروه روانشناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز
چکیده:   (2624 مشاهده)
هدف: پژوهشگران با مطالعه­ ی جنبه‌های مختلف شناخت اجتماعی، به عنوان یکی از علل عملکردهای نامناسب اجتماعی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا، دریافته‌اند که توانایی این افراد در ادراک هیجان کمتر از افراد بهنجار است. همچنین تحقیقات نشان داده‌اند که پردازش هیجان چهره‌ای منشأ ژنتیکی دارد و احتمالاً وابستگان ژنتیکی این بیماران نیز از آن متأثرند؛ بنابراین هدف پژوهش حاضر، مقایسه­ ی عملکرد افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا، بستگان سالم آنها و افراد بهنجار در بازشناسی هیجان­های چهره‌ای است.
روش: این پژوهش
در قالب یک طرح علی-مقایسه‌ای پس‌رویدادی برای ۷۸ آزمودنی اجرا و بازشناسی هیجان در این افراد با استفاده از آزمایه‌ی کامپیوتری بازشناسی هیجان چهره­ای در تصاویر استاندارد اکمن بررسی‌شد.
یافته‌ها: بهترین عملکرد کلی را گروه بهنجار و ضعیف‌ترین آن را گروه اسکیزوفرنیا نشان داد
. یافته­ها همچنین حاکی از آن بودند که در بازشناسی غم، بستگان عملکردی شبیه بیماران دارند و به شکل معناداری ضعیف ­تر از افراد بهنجار هستند. در بازشناسی خشم عملکرد بستگان بیماران بهتر از گروه بیماران بود و با گروه بهنجار تفاوتی نداشت. عملکرد هر سه گروه در بازشناسی چهره‌های بدون هیجان (خنثی) به شکل معناداری متفاوت بود و گروه بهنجار و اسکیزوفرنیا به‌ترتیب بهترین و ضعیف‌ترین عملکرد را داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج
نشانمی‌دهند که نوع هیجان بر عملکرد افراد در بازشناسی هیجان مؤثر بوده و بازشناسی هیجان‌های چهره‌ای هم در افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا و هم در بستگان سالم آنها از افراد بهنجار جامعه ضعیف‌تر است.
متن کامل [PDF 349 kb]   (1231 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/6/30 | پذیرش: 1394/8/30 | انتشار: 1394/10/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb