دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 43-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli S, Kaviani H, Sharifi V, Sadeghi M, Fotouhi A. Examining Cognitive, Emotional and Behavioral Components of Public Stigma Towards Persons With Mental Illness. Advances in Cognitive Sciences 2006; 8 (2) :31-43
URL: http://icssjournal.ir/article-1-231-fa.html
توکلی سامان، کاویانی حسین، شریفی ونداد، صادقی مجید، فتوحی اکبر. بررسی مؤلفه‌های شناختی، هیجانی و رفتاری انگ‌زدن به افراد مبتلا به بیماریهای روانی. تازه های علوم شناختی. 1385; 8 (2) :31-43

URL: http://icssjournal.ir/article-1-231-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
3- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2552 مشاهده)

هدف: در این مطالعه، رابطه بین اجزای شناختی، هیجانی و رفتاری انگ­زنی به بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا، بررسی و از این طریق اعتبار دو مدل اسنادی و ارزیابی خطر در این نمونه بررسی شد.
روش: این مطالعه از نوع مقطعی­ تحلیلی بود و روی ۳۲۴ نفر از کارآموزان و کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی­ـ درمانی تهران انجام شد. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های سطح آشنایی با بیماری روانی و اسناد– ۲۷ استفاده شد.
یافته‌ها: داشتن اطلاعات در مورد کنترل­پذیری بیماری و خطرناک بودن بیمار بر اجزای هیجانی انگ بیماری روانی تأثیر داشت. یافته­ها نشان داد که داشتن اطلاعات درباره خطرناک بودن، بدون واسطه باور به مسؤولیت شخصی، و به‌طور مرتبط با اجزای هیجانی انگ بیماری روانی رابطه دارد. با افزایش میزان آشنایی با بیماری روانی تمایل آزمودنی­ها به رفتارهای وادارسازی کاهش می‌یافت؛ و آزمودنی­ هایی که به آنان اطلاعاتی مبنی بر خطرناک بودن بیمار داده شده بود، تمایل بیشتری برای وادارسازی بیماران نشان می­دادند. آشنایی بیشتر با بیماری روانی با تمایل کمتر به جداسازی بیماران و داشتن اطلاعات مبنی بر خطرناک بودن بیمار با تمایل بیشتر به جداسازی بیماران همراه بود. خطرناک بودن بیمار و مسؤولیت شخصی، با واسطه اجزای هیجانی بر وادارسازی بیماران تأثیر می‌گذاشت. اجزای هیجانی در تأثیر خطرناک بودن، و مسؤولیت شخصی، در رفتار انگ‌زنی نقش واسطه­ای دارد و در برخی موارد مستقلاً عمل می­کند.
نتیجه ­گیری: هر دو مدل اسنادی و ارزیابی خطر در شکل­گیری بخشی از انگ بیماری روانی نقش دارند؛ و به­ویژه به نظر می­رسد که مدل ارزیابی خطر در نشان دادن واکنش­های هیجانی و رفتارهای تبعیض‌آمیز به بیماران روانی مؤثر باشد.
 

واژه‌های کلیدی: انگ، بیماری روانی، شناخت، هیجان
متن کامل [PDF 269 kb]   (620 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1384/11/20 | پذیرش: 1385/1/25 | انتشار: 1385/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb