دوره 22، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 110-102 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghva M R, Jalaeian Zaferani Z. Developing cognitive ecosystem model of cryptocurrency. Advances in Cognitive Sciences 2020; 22 (2) :102-110
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1005-fa.html
تقوا محمد رضا، جلائیان زعفرانی زهرا. توسعه مدل اکوسیستم شناختی رمزارز. تازه های علوم شناختی. 1399; 22 (2) :102-110

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1005-fa.html


1- استادیار مهندسی کامپیوتر، مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
2- دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
چکیده:   (3312 مشاهده)
مقدمه: پیشرفت علوم شناختی در حوزه­ای مشترک با علوم رایانه، در حال تبدیل شدن به یکی از راه‌های مهم پیشرفت علوم اجتماعی، اقتصادی، فنی و رایانه­‌ای است. در همین حین طی دهه گذشته مباحث مرتبط با رمزارز و اکوسیستم آن به عنوان شی­‌ای که قابلیت انتقال ارزش را در سطح فضای مجازی دارد، در حال توسعه پیدا کردن است. در تقابل این دو، تاثیر علوم شناختی بر الکترونیکی شدن زندگی روزمره به عنوان عاملی تعیین‌­کننده برای آن کاملا مشهود است. نوآوری­‌های امروزه توسط اجزای تفسیر معنایی، شناختی و ویژگی­‌های مشخصه ذهن انسان که بر روی روابط بین دنیای واقعی و مجازی کار می­‌کنند، توسعه داده می­‌شوند. رمزارز نیز به عنوان یک پدیده نوآور، از این مبحث مستثنی نیست و لازم است توسط اجزای تفسیر معنایی، شناختی و ویژگی­‌های مشخصه ذهن انسان توسعه یابد.
روش کار: با توجه به مدل "اکوسیستم شناختی بانکداری" که توسط شرکت IBM در سال 2016 در 5 لایه (هسته اصلی، فعالیت­‌های کلیدی، قابلیت­‌ها، زیرساخت و ابزار) طراحی شده است؛ این مدل مبنای کار پژوهش قرار داده شده و سپس به منظور استخراج عناصر در هر لایه با توجه به ماهیت اکتشافی پژوهش، از روش داده بنیاد با نسخه Strauss و Corbin که با تحلیل نظام­‌مند به کشف فرایندهای اجتماعی می­‌پردازد، استفاده نمودیم.
یافته­‌ها: مدل نهایی اکوسیستم شناختی رمزارز شامل پنج لایه اصلی و 24 عنصر می‌­باشد که با ارائه پرسشنامه محقق ساخته به خبرگان، مورد تایید قرار گرفت.
نتیجه‌­گیری: با توجه به آن که پژوهش­‌های پیشین به بخشی از اکوسیستم رمزارز پرداخته بودند، در پژوهش حاضر تلاش شد تا درک کلی از اکوسیستم شناختی رمزارز ایجاد شده و شکاف دانشی مذکور پر شود. لازم به ذکر است با توجه به جدید بودن موضوع رمزارز و احتمال تغییر در اکوسیستم فعلی، در آینده مطالعات گسترده‌­تری دراین حوزه صورت پذیرد.

 
متن کامل [PDF 1059 kb]   (741 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: مدل سازی شناختی، پردازش سیگنال و تصویربرداری مغز
دریافت: 1398/5/24 | پذیرش: 1398/11/7 | انتشار: 1399/4/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb