جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای سلطانی پناه

مرجان سلطانی پناه، پرویز عسگری، فرح نادری،
دوره ۲۳، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: تأثیر منفی گسترده اضطراب در دوران نوجوانی، همراه با یافته­‌هایی که نشان می­دهد بیشتر اختلالات اضطرابی اولین بار در دوران کودکی یا نوجوانی است، نیاز به مداخله متمرکز بر نوجوانان را در این زمینه برجسته می­کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثربخشی تمرین­های ذهن­آگاهی بر مولفه­های تحول مثبت نوجوانی در نوجوانان مبتلا به اختلال اضطراب بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمه‌­آزمایشی با طرح پیش‌­آزمون، پس‌­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را نوجوانان ۱۳-۱۱ سال مراجعه­کننده به مرکز مشاوره آوین تهران در سال ۱۳۹۹-۱۳۹۸ دارای اختلالات اضطرابی که توسط روان­پزشک مورد ارزیابی و تشخیص قرار گرفته و به روان­شناس ارجاع داده شده­‌اند، تشکیل دادند. از بین آنها ۳۰ نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت کاملا تصادفی در دو گروه آزمایش و گروه گواه تقسیم شدند (۱۵ نفر در هر گروه). به منظور گردآوری اطلاعات از پرسشنامه تحول مثبت نوجوانی Geldof و همکاران (۲۰۱۴) و مقیاس اضطراب کودکان Spence (۲۰۰۷) استفاده شد. گروه‌ آزمایش تحت هشت جلسه هفتگی ۶۰ دقیقه‌­ای آموزش تمرین­های ذهن‌­آگاهی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و با نرم­‌افزار  SPSS-۲۲مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافته­ها: نتایج نشان داد که نسبت F تحلیل کواریانس تک­‌متغیری برای مولفه­های تحول مثبت در همه مولفه­‌ها بین گروه‌های آموزش و کنترل در پس­آزمون تفاوت معنادار دارد. بنابراین تمرین­‌های ذهن‌­آگاهی بر تمام مولفه‌­های تحول مثبت تأثیر معناداری دارد (۰۵/۰>P).
نتیجه­گیری: با توجه به اثربخش بودن تمرین­‌های ذهن­آگاهی در مولفه­‌های تحول مثبت پیشنهاد می‌شود چنین برنامه آموزشی به صورت بخشی از درمان­‌های مدون مراکز مشاوره کودکان و نوجوانان دربیاید و با برگزاری کارگاه­‌های آموزشی درمان­‌گران در این زمینه از دانش کافی برخوردار باشند.
 

صفحه ۱ از ۱     

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb