جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای آریانا کیا

بهزاد سلمانی، جعفر حسنی، المیرا آریانا کیا،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

هدف: با توجه به پیامدهای نامطلوب رفتارهای پرخطر و کم ­توجهی به شناسایی عوامل همبستۀ آن ،هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش صفات شخصیتی وظیفه ­شناسی، سازگاری و هیجان‌خواهی در رفتارهای پرخطر بود.
روش­: ۱۲۰ نفر (۷۰ پسر) از شرکت‌کنندگان به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به وسیلۀ فرم کوتاه پرسش­نامۀ پنج عامل بزرگ شخصیت )BFI(، فرم پنجم مقیاس هیجان‌خواهی زاکرمن و پرسش­نامۀ رفتارهای پرخطر ارزیابی شدند.
یافته­ ها: نتایج پژوهش نشان داد که بین هیجان‌خواهی و رفتارهای پرخطر رابطۀ مثبت معنادار و بین سازگاری و وظیفه‌شناسی و رفتارهای پرخطر رابطۀ ‌منفی معنادار وجود دارد. تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که ابعاد شخصیتی سازگاری و وظیفه­ شناسی پیش­بینی‌کنندۀ معنادار رفتارهای پرخطر هستند و از بین ابعاد هیجان ­خواهی، مؤلفه­ های بازداری‌زدایی و تجربه ­جویی رفتارهای پرخطر را پیش­بینی می‌کنند. علاوه براین، میانگین نمرات پسران در مؤلفه­ های ماجراجویی، تجربه­ جویی و حساسیت به یک­نواختی هیجان‌خواهی و رفتارهای پرخطر بیشتر از دختران بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نقش عوامل شخصیتی درگرایش افراد به رفتاهای پرخطر، می‌توان ازنتایج این پژوهش درراستای پیش‌بینی و پیشگیری از این نوع رفتارها و مداخلات لازم بهره برد.

 
المیرا آریانا کیا، جعفر حسنی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تکانش­گری و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی و اختلال افسردگی اساسی بود.
روش: در این پژوهش از بین مراجعه ­کنندگان به بیمارستان امام حسین، به روش نمونه­ گیری در دسترس، ۵۰ بیمار که شامل ۲۵ بیمار دوقطبی (۱۱ زن و ۱۴ مرد) و ۲۵ بیمار افسرده (۱۵ زن و ۱۰ مرد) بود انتخاب شدند . گروه کنترل را ۲۵ شرکت­ کنندۀ بهنجار (۱۳ زن و ۱۲ مرد) تشکیل می ­دادند که از نظر متغیرهای جمعیت­ شناختی همانند سن، میزان تحصیلات، وضعیت تأهل با گروه بیماران همتاسازی شده بودند. برای جمع­ آوری داده­ ها، از دو پرسش­نامۀ­ نظم­ جویی شناختی هیجان -فرم کوتاه (
CERQ-short) و  تکانش­گری بارت (BIS-۱۱) استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان دادند که میانگین نمرات بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و افسردگی اساسی در هر سه بعد شناختی/ توجّهی، حرکتی و بی‌برنامگی تکانش­گری بیشتر از گروه کنترل سالم است، در حالی که بین دو گروه بیمار در این ابعاد تفاوت معنادار وجود ندارد. در راهبردهای ناسازگارانۀ تنظیم شناختی ملامت خویش، نشخوارگری و فاجعه­ سازی نمرات دو گروه بیمار بیشتر از گروه کنترل بود. در راهبرد ملامت دیگران و پذیرش، بین سه گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد، اما در راهبردهای سازگارانۀ تمرکز مجدد بر برنامه­ریزی، ارزیابی مجدد مثبت و دیدگاه­گیری و تمرکز مجدد مثبت، تفاوت معناداری مشاهده شد.
نتیجه­ گیری: این یافته­ ها بر اهمیت نقش تکانش­گری و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در اختلال دوقطبی و اختلال افسردگی اساسی تأکید دارند.


صفحه ۱ از ۱     

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb