دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 61-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی
2- دانشیار گروه روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبائی
3- استاد گروه علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران
4- دانشیار گروه سنجش و اندازهگیری دانشگاه علامه طباطبائی
5- استاد گروه روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی
چکیده:   (5065 مشاهده)
مقدمه: برای پرکردن شکاف بین موارد یادگیری در مدرسه و کارکردهای اجرایی، آموزش و یادگیری میبایست مسیر طبیعی خود را در مغز طی کند. یادگیری سازگار با مغز بر چگونگی یادگیری طبیعی مغز تأکید دارد و برای آموزش مؤثر، در صدد تغییر چارچوب، بر اساس ساختار و کارکرد واقعی مغز انسان است. هدف اصلی پژوهش حاضر، تعیین اثر یادگیری سازگار با مغز بر مؤلفههای انعطاف پذیری شناختی و توجه انتخابی کارکردهای اجرایی دانش آموزان دبستانی است.
روش: نوع طرح گروه کنترل نابرابر از طرحهای نیمه آزمایشــی بود. نمونه ی هدفمند،۳۸ دانش آموز پایه ی چهارم بود که در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ از جامعه ی آماری شــامل کلیه ی دانش آموزان مدارس دبستانی پسرانه ی غیردولتی منطقه ی پنج شــهر تهران انتخاب شد. داده های پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از آزمون استروپ جمع آوری و با آزمون تیمســتقل تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: تحلیل داده ها نشان داد که یادگیری سازگار با مغز بر افزایش انعطاف پذیری شناختی و توجه انتخابی دانش آموزان پایه ی چهارم دبستان تأثیر دارد.
نتیجه گیری: با در نظرگرفتن فعالیت های متنوع بر اســاس یادگیری سازگار با مغز، ذهن دانشآموزان توانایی تغییر تمرکز ذهنی بین محرکهای مختلف را کسب کرده و انعطاف پذیری افزایش یافته است. بر این اساس نیز برآیند آموزشها برای معلم و دانشآموزان، آموزش آگاهانه و یادگیری آگاهانه است که زمینه را برای توجه انتخابی در فرایند یادگیری فراهم میسازد.
متن کامل [PDF 524 kb]   (7146 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/12/14 | پذیرش: 1396/3/16 | انتشار: 1396/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.