دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 49-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه خوارزمی، البرز، ایران.
2- پژوهشکده علوم شناختی، گروه روانشناسی دانشگاه خوارزمی، البرز، ایران.
چکیده:   (2975 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر بررسی نقش نگرانی در تعامل با متغیرهای SSPA، افکار فاجعه‌ساز باCAS، یادآوری ضربه‌ی روانی و تحریک‌پذیری در تداوم PTSD بود.
روش: این پژوهش روی نمونه‌ای شامل ۱۲۱ مرد و ۶۹ زن با نمونه‌گیری در دسترس انجام گرفت. داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌ی ساختاریافته‌ی تشخیصی بر اساس DSM-IV-TR ، مقیاس های CAS-۱، شدت نگرانی، افکار فاجعه‌ساز، SSPA ، یادآوری ضربه‌ی، تحریک‌پذیری و مقیاس تجدیدنظر شده‌ی تأثیر رویداد جمع‌آوری و با روش‌های آماری تحلیل مسیر و مدل‌یابی معادلات ساختاری بررسی شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که متغیرهای SSPA و افکار فاجعه‌ساز به‌واسطه‌ی مولفه‌های CAS، یادآوری ضربه‌ی روانی و تحریک‌پذیری در رابطه‌ی بین نگرانی وPTSD تا حدودی واسطه شده‌اند.
نتیجه‌گیری: نگرانی با فعال‌سازی شبکه‌ی ترس در افرادPTSD موجب تداوم نشانه‌های PTSD در این افراد می‌شود. یافته‌های پژوهش حاضر پیشنهاد می‌کنند که تمرکز بر نگرانی در مداخله‌های مربوط بهPTSD می‌تواند اثر افزاینده‌ای بر بهبود ناشی از درمان داشته باشد.
متن کامل [PDF 812 kb]   (702 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/2/16 | پذیرش: 1395/6/13 | انتشار: 1395/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.