دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1390 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 26-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات بهداشت روان، انستیتو روا نپزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشکدۀ علوم شناختی، تهران، ایران.
2- دانشکدۀ روا نشناسی و علو متربیتی دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- پژوهشکدۀ علوم شناختی، تهران، ایران.
چکیده:   (2579 مشاهده)
هدف: هدف این مطالعه، بررسی کارکردهای شناختی (توجه، حافظۀکاری و عملکردهای اجرایی)بیماران مبتلا به سایکوز ناشی از مصرف مت آمفتامین در مقایسه با گروه شاهد بود.
روش: در این پژوهش مقطعی-تحلیلی، 30 بیمار مبتلا به سایکوز ناشی از مصرف مت آمفتامین و 30 فرد سالم به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. این افراد که از نظر سن، شغل، وضعیت تحصیلات و تأهل همتا شده بودند، آزمون های ویسکانسین، حافظۀ وکسلر و دو بار آزمون استروپ(با فاصلۀ زمانی یک هفته) را اجرا کردند. نتایج آزمون های فوق مطابق راهنما نمره گذاری و سپس با استفاده از آزمون خی دو، تی مستقل و وابسته و به وسیلۀ نر مافزار SPSS -16 تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان دهندۀ آن بود که بیماران سایکوز ناشی از مصرف مت آمفتامین در مقایسه با گروه سالم، در توجه، حافظۀ کاری و عملکردهای اجرایی به طور معناداری نقایص بیشتری دارند. نتایج همچنین نشان دادند که این بیماران در پیش آزمون دچار نقص توجه و نقص حافظۀ کاری بیشتری هستند. در بُعد عملکردهای اجرایی به جز پاسخ های نادرست، در سایر پاس خها (پاسخ های نادرست درجازده، تعداد طبقات کامل شده)، بین پی شآزمون و پس آزمون تفاوت معناداری دیده نشد.
نتیجه گیری: بیماران سایکوز ناشی از مصرف مت آمفتامین در سیست مهای فرونتااستریاتال، به خصوص قشر پر هفرونتال و کارکردهای عصب شناختی (توجه، حافظۀکاری و عملکردهای اجرایی)، نقایص بیشتر و درازمدت نشان می دهند. نتایج پس آزمون حاکی از بهبود نسبی این بیماران بود.
متن کامل [PDF 419 kb]   (1307 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1390/6/1 | پذیرش: 1390/8/1 | انتشار: 1390/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.