دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1388 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 46-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeinab S, Vafae M. The Evaluation of Psychometric Properties of Eating Disorder Beliefs Questionnaire (EDBQ). Advances in Cognitive Sciences 2009; 11 (2) :38-46
URL: http://icssjournal.ir/article-1-37-fa.html
شایقیان زینب، وفایی مریم. بررسی شاخص‌های روان‌سنجی پرسشنامه باورهای اختلال خوردن. تازه های علوم شناختی. 1388; 11 (2) :38-46

URL: http://icssjournal.ir/article-1-37-fa.html


1- کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- استاد گروه روانشناسی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (2731 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر به منظور ارزیابی ویژگی­های روان­سنجی و هنجاریابی پرسشنامۀ باورهای اختلال خوردن کوپر و همکارانش (۱۹۹۷) انجام شد.
روش: نمونه آماری این پژوهش دانش­آموزان سال دوم دبیرستان ۱۸ کلاس (۴۰۳ نفر) بودند که از میان دبیرستان‌های دولتی دخترانۀ شهر تهران، به شیوۀ خوشه­ای مرحله­ای انتخاب شده بودند. تمام آزمودنی­ها به نسخه فارسی پرسشنامۀ باورهای اختلال خوردن و نسخه کوتاه پرسشنامۀ طرح‌واره­ها یا باورهای ناسازگار هسته­ای یانگ (۱۹۹۸) پاسخ دادند.
یافته ­ها: روایی این پرسشنامه به وسیله شاخص­های روایی همگرا و همزمان، و تحلیل عاملی بررسی شد. نتایج تحلیل عوامل با استفاده از روش­های مؤلفه­های اصلی و چرخش واریماکس نشان داد که این پرسشنامه از چهار عامل خودباوری‌های منفی، کنترل پرخوری، خودپذیری و پذیرش به وسیله دیگران تشکیل شده است. این عوامل بیش از ۴۶/۲۶ درصد واریانس کل را تبیین می­کنند. روایی همگرای این پرسشنامه با محاسبه ضریب همبستگی زیرمقیاس­های این پرسشنامه با یکدیگر و با کل پرسشنامه تأیید شد که این ضرایب بین ۰/۳۱ تا ۰/۸۴ متغیر و معنادار بودند (P>۰/۰۱). روایی همزمان نیز با به کارگیری مقیاس باورهای ناسازگار اولیه برآورد شد که ضریب همبستگی میان این دو پرسشنامه ۰/۴۸ بود (P>۰/۰۱). اعتبار پرسشنامۀ باورهای اختلال خوردن با روش‌های آلفای کرونباخ و روش دونیمه‌سازی تحلیل شد که به ترتیب ضرایب ۰/۸۹و ۰/۷۲ به دست آمد.
نتیجه­ گیری: با در نظر گرفتن نتایج این پژوهش، می­توان گفت آزمون باورهای اختلال خوردن به طور کلی می­تواند ابزاری معتبر در ارزیابی باورهای اختلال خوردن در جمعیت ایرانی باشد.
متن کامل [PDF 516 kb]   (2055 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1387/12/1 | پذیرش: 1388/2/1 | انتشار: 1388/4/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb