دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1385 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران.
2- دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2367 مشاهده)

هدف: این مطالعه به بررسی  تأثیر توجه و سطوح پردازش  بر عملکرد حافظه و یادآوری واژه‌ها به‌صورت حافظه آشکار و نهان  در دو حالت مختلف  که موضوع درس، مورد علاقه دانشجویان باشد یا نباشد می‌پردازد.
روش: این پژوهش از نوع آزمایشی بود و به‌صورت انفرادی و با استفاده از ابزار اندازه‌گیری رایانه‌ای روی ۱۶۰ دانشجو اجرا شد. داده‌ها با روش تحلیل واریانس سه‌راهه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: توجه متمرکز، علاقه به موضوع  و پردازش عمقی، موجب  می‌شد که عملکرد حافظه آشکار در بالاترین حد قرار گیرد و برعکس، پردازش سطحی، توجه تقسیم‌شده و فقدان علاقه به موضوع درس، به پایین‌ترین عملکرد حافظه آشکار منجر می‌شد.
نتیجه‌گیری: اثر متغیرها بر حافظه نهان و آشکار از برخی جهات متفاوت است، به‌این صورت که تأثیر سه عامل علاقه، توجه و سطوح پردازش برحافظه آشکار به ترتیب در رده‌های اول تا سوم، و تأثیر دو عامل علاقه و توجه بر حافظه نهان در رده‌های اول و دوم قرار می‌گیرد.سطوح پردازش بر حافظه نهان تأثیر قابل توجهی ندارد.

متن کامل [PDF 227 kb]   (500 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1385/6/2 | پذیرش: 1385/8/1 | انتشار: 1385/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.