دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1385 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه روانشناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
3- گروه علوم تربیتی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
چکیده:   (2412 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر علاوه بر بررسی رابطه کارکرد خانواده و اختلالات درون‌ریزی دختران نوجوان، کارکرد خانواده‌های آسیب‌دیده از اعتیاد، تک والد و طلاق را با خانواده‌های عادی مقایسه کرده است.
روش: در این پژوهش ۳۳۴ دختر نوجوان ۱۴ تا ۱۸ ساله از ۲۲ دبیرستان شهر مشهد انتخاب شدند و آزمون خودسنجی نوجوان و مقیاس‌های ارزیابی سازش‌پذیری و پیوستگی خانواده را کامل نمودند.
یافته‌ها: نتایج حاصل از تحلیل واریانس چند متغیره نشان داد نوجوانانی که نشانگان اختلالات درون‌ریزی را دارا بودند، میزان پیوستگی خانواده خود را در مقایسه با نوجوانان بهنجار کمتر دانسته و نارضایتی بیشتری داشتند. از سوی دیگر، نوجوانان خانواده‌های اعتیاد نیز در مقایسه با نوجوانان خانواده‌های عادی میزان پیوستگی روابط خانواده را کمتر برآورد کرده بودند. تحلیل رگرسیون لوجستیک نشان داد که ابعاد پیوستگی و رضایت از سازش‌پذیری می‌تواند عضویت آزمودنی‌ها را در گروه‌های بهنجار و نشانه‌دار در ۷۲/۷  درصد از آزمودنی‌ها به‌درستی پیش‌بینی کند.
نتیجه‌گیری: توجه به کارکرد خانواده و خانواده‌درمانی در ارزیابی و درمان مشکلات روانشناختی نوجوانان، به‌ویژه اختلالات درون‌ریزی دختران نوجوان، اهمیت خاصی دارد.
متن کامل [PDF 226 kb]   (509 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1384/12/25 | پذیرش: 1385/2/1 | انتشار: 1385/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.