دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 28-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
2- استادیار روان شناسی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران
چکیده:   (2739 مشاهده)
هدف: شناخت اجتماعی، که نسبتاً مستقل از دیگر وجوه شناخت است، به عملکرد ذهنی در تعاملات اجتماعی و نقش خود و دیگران در بافت اجتماع اشاره دارد. هدف این پژوهش، مقایسۀ نظریۀ ذهن و بازشناسی هیجان چهره­ای در افراد روان رنجورگرا، روان پریش­گرا و عادی است.
روش: در این پژوهش400 دانشجوی دختر به صورت تصادفی انتخاب شدند و پرسش­نامۀ تجدید نظر شدۀ شخصیتی آیزنک را کامل کردند. سپس بر اساس ملاک­های ورود، سه گروه روان­رنجورگرا،روان پریش­گرا و عادی (90=N) انتخاب شدند. در ادامه، آزمون­های نظریۀ ذهن، بازشناسی هیجان چهره­ای و فرم کوتاه آزمون هوشی تجدید نظر شدۀ وکسلر بزرگسالان برای شرکت­ کنندگان اجرا و داده ­ها با روش تحلیل کوواریانس تک ­متغیره و تحلیل واریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته­ ها: یافته­ های پژوهش نشان داد که گروه­ ها در نظریۀ ذهن تفاوت معناداری ندارند و در بازشناسی هیجان چهره­ای فقط افراد روان رنجورگرا و عادی در بازشناسی هیجان ترس تفاوت معنادار دارند. در پایان با توجه به مبانی نظری و عملی درمورد یافته ­ها  بحث و نتیجه­ گیری شد.

 
متن کامل [PDF 346 kb]   (1267 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/8/25 | پذیرش: 1392/10/4 | انتشار: 1393/1/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.