دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1384 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 21-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تربیت معلم تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2233 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر به‌منظور مطالعه عملکرد ریاضی دانش‌آموزان دختر و پسر ایرانی که در سومین مطالعه جهانی ریاضی (تیمز ۲۰۰۳) شرکت کرده بودند، انجام شد.
روش: در یک ارزیابی علی، از داده‌های به‌دست آمده از دانش‌آموزان دختر و پسر در سومین مطالعه جهانی ریاضی (تیمز ۲۰۰۳) استفاده شد. ارزیابی با استفاده از روش تحلیل مسیر و بررسی متغیرهای فردی مانند خودپنداره ریاضی و نگرش به ریاضی و متغیر وضعیت اقتصادی اجتماعی خانواده صورت گرفت.
یافته‌ها: نتایج به‌دست آمده از تحلیل مسیر نشان می‌دهد که متغیرهای وضعیت اقتصادی- اجتماعی خانواده، خودپنداره ریاضی و نگرش نسبت به ریاضی مجموعاً ۰/۰۶% و۰/۰۷% از واریانس پیشرفت ریاضی را به‌ترتیب در دختران و پسران دانش‌آموز ایرانی تبیین می‌کند. همچنین متغیرهای وضعیت اقتصادی- اجتماعی و خودپنداره ریاضی در دانش‌آموزان دختر ایرانی ۰/۰۲۵%  و در دانش‌آموزان پسر ایرانی ۰/۱۶% از متغیر نگرش به ریاضی را تبیین می‌کند.
نتیجه‌گیری:  متغیرهای خودپنداره ریاضی، نگرش به ریاضی و وضعیت اقتصادی اجتماعی خانواده می‌توانند اثرات مستقیم و غیرمستقیم قابل ملاحظه ای بر پیشرفت ریاضی دانش‌آموزان دختر و پسر ایرانی شرکت کننده در تیمز ۲۰۰۳ داشته باشند.
متن کامل [PDF 222 kb]   (1191 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1384/5/28 | پذیرش: 1384/8/1 | انتشار: 1384/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.