دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 39-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکدۀ روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان
2- استاد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکدۀ روان شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان
3- استادیار روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکدۀ روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان
4- کارشناس ارشد روان شناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکدۀ روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه اصفهان
چکیده:   (4281 مشاهده)
هدف: هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر آموزش مهارت­های روانی- حرکتی بر کارکردهای اجرایی(حل مسئله، برنامه ­ریزی و سازمان­دهی رفتاری- هیجانی) کودکان پیش­ دبستانی دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی شهر اصفهان است.
روش: در این پژوهش  که از نوع آزمایشی است، از طرح پیش­ آزمون- پس­ آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. بدین منظور در سال ۹۰- ۹۱  با استفاده از روش نمونه­ گیری چندمرحله­ ای از بین کودکان پیش­ دبستانی پنج تا شش و نیم سالۀ شهر اصفهان به صورت تصادفی ۲۰ کودک که دارای ملاک­های ورود به پژوهش بودند انتخاب و در دو گروه کنترل و آزمایش جای داده شدند. اطلاعات با استفاده از پرسش­نامۀ عصب­ روان­شناختی کانرز، که روایی و پایایی آن تأیید شده است، جمع­ آوری و با روش تحلیل کوواریانس و با بهره‌گیری از نرم­افزار آماری spss ۱۶ تجزیه و تحلیل شد. 
یافته ­ها: تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که در پس ­آزمون عملکرد دو گروه آزمایش و کنترل در پرسش­نامۀ عصب روان­شناختی (در خرده ­مقیاس سازمان­دهی رفتاری- هیجانی) تفاوت معناداری دارد(p≤۰.۰۵).
نتیجه­ گیری: آموزش مهارت­های روانی- حرکتی باعث بهبود عملکرد آزمودنی­ها در مقیاس­ های عصب روان­شناختی( سازمان­دهی رفتاری- هیجانی) شده و به کاهش این مشکلات در کودکان پیش ­دبستانی دارای اختلالات یادگیری غیرکلامی می‌انجامد.
متن کامل [PDF 362 kb]   (3715 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/2/22 | پذیرش: 1392/5/1 | انتشار: 1392/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.