دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 1384 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 24-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- تهران، دانشگاه تهران، دانشکده پزشکی، گروه فارماکولوژی، تهران، ایران.
2- گروه فیزیولوژی، واحد پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3- گروه علوم جانوری، دانشکده علوم، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (2358 مشاهده)
هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات کلرید لیتیوم بر حافظه وابسته به وضعیت القا شده به وسیله مورفین در روش اجتنابی غیر فعال در موش سوری انجام گرفت. 
روش: 
در این مطالعه تجربی، برای ارزیابی حافظه در موش های نر بالغ نژاد (NMRI(، از روش یک بار آموزش پایین رفتن از سکو استفاده شد. 
یافته ها: تزریق زیرجلدی مورفین (
۵mg/kg) ۳۰ دقیقه قبل از آموزش یا آزمایش، از تشکیل حافظه در موش ها جلوگیری کرد. حافظه تخریب شده در اثر تزریق مورفین قبل از آموزش، با تزریق همان مقدار از دارو ۳۰ دقیقه قبل از آزمایش، بازسازی شد. تزریق داخل صفاقی لیتیوم ۶۰ دقیقه قبل از آزمایش نیز، بازسازی حافظه را تخریب کرد. در حیواناتی که قبل از آموزش، مورفین دریافت کرده بودند، تزریق لیتیوم (۸۰ و ۱۶۰mg/kg ) قبل از آزمایش باعث بازسازی حافظه تخریب شده گردید. استفاده از مقادیر کم لیتیوم (۲۰mg/kg ) قبل از آموزش، نگهداری حافظه را در روش اجتنابی غیر فعال مختل کرد. تخریب نگهداری حافظه القا شده به وسیله لیتیوم به کار رفته قبل از آموزش، با تزریق مورفین قبل از آزمایش بازسازی شد. تزریق همزمان مورفین و لیتیوم قبل از آزمایش در حیواناتی که قبل از آموزش مورفین دریافت کرده بودند، بازسازی حافظه تخریب شده به وسیله مورفین را افزایش داد. 
نتیجه گیری: با توجه به نتایج ممکن است بین وابستگی به وضعیت مورفین و لیتیوم تداخل وجود داشته باشد.
متن کامل [PDF 284 kb]   (2684 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1384/2/3 | پذیرش: 1384/5/1 | انتشار: 1384/7/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.