دوره 24، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 24 شماره 3 صفحات 40-30 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzian M, Nejati V, Bagheri F. Investigation of the evolution of attention-related abilities in preschool and primary school children with normal development. Advances in Cognitive Sciences 2022; 24 (3) :30-40
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1415-fa.html
نوروزیان مهتاب، نجاتی وحید، باقری فریبرز. بررسی تحول توانایی‌های مرتبط با توجه در کودکان پیش‌دبستانی و دبستانی با رشد طبیعی. تازه های علوم شناختی. 1401; 24 (3) :30-40

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1415-fa.html


1- دانشجوی دکتری تخصصی روان‌شناسی عمومی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- استاد، گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
3- دانشیار، گروه روان‌شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (808 مشاهده)
مقدمه: اهمیت پرداختن به سیر تحول شناختی کودکان و نقش آن در یادگیری و به تبع زندگی آینده کودکان امری کتمان­‌ناپذیر است. هدف از پژوهش حاضر بررسی سیر تحولی توانایی­‌های مرتبط با توجه در کودکان پیش­‌دبستانی و دبستانی با تحول طبیعی بود.
روش کار: پژوهش حاضر، توصیفی_تحلیلی و از نوع مقایسه‌­ای بود. جامعه­ پژوهش شامل کلیه دانش­‌آموزان پیش­‌دبستانی و دبستانی در مدارس منطقه ۱، ۲ و ۳ تهران در سال تحصیلی 13۹۸-۱۳۹۷ بودند که از میان آنها با استفاده از روش نمونه­‌گیری تصادفی خوشه­‌ای چند مرحله­‌ای 410 کودک انتخاب گردید. بدین ترتیب که ابتدا از مراکز پیش­دبستانی و دبستانی مناطق شهر تهران به شکل تصادفی ۳ منطقه و سپس از میان این سه منطقه 3 مدرسه به صورت تصادفی انتخاب شدند. سپس از هر مدرسه در هر مقطع 2 کلاس به صورت تصادفی برگزیده شد. برای سنجش توانایی­‌های مرتبط با توجه از آزمون N-Back استفاده شد. برای تحلیل دادهها از آزمون تحلیل واریانس یک راهه و آزمون تعقیبی توکی به وسیله SPSS-22 استفاده شد.
یافته‌­ها: نتایج تحلیل واریانس نشان داد توانایی­‌های مرتبط با توجه در کودکان با رشد طبیعی، با افزایش سن، بهبود پیدا می­‌کند. هم‌چنین نتایج حاصل از آزمون تعقیبی نشان می­‌دهد گرو‌ه­‌های سنی بالاتر به طور معناداری دقت بالاتر و زمان واکنش کمتری نسبت به گروه­‌های سنی پایین­‌تر نشان می­‌دهند.
نتیجه­‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، توانایی­‌های توجهی در دانش آموزان نقش مهمی در بهبود ارتباطات اجتماعی و عملکرد تحصیلی آنها دارد. از این رو بررسی و تقویت آن در سنین دبستانی در حدود 4 تا 8 سالگی و حتی تا سن 12 سالگی که تحول قطعه­‌های پیشانی کامل می­‌گردد، نقش مهمی در موفقیت تحصیلی دارد.

 
متن کامل [PDF 854 kb]   (289 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب شناختی
دریافت: 1401/1/27 | پذیرش: 1401/4/9 | انتشار: 1401/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb