دوره 24، شماره 2 - ( تابستان 1401 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 98-84 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری روان‌شناسی، گروه روان‌شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
2- استاد روان‌شناسی بالینی، گروه روان‌شناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- استادیار روان‌شناسی، گروه روان‌شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
4- دانشیار روان‌شناسی، گروه روان‌شناسی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
5- استادیار روان‌شناسی سلامت، گروه روان‌شناسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده:   (920 مشاهده)
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی­‌های روان­سنجی نسخه­ فارسی فرم کوتاه پرسشنامه تجارب حافظه ((MEQ) Memory Experience Questionnaire) در دانشجویان انجام شد.
روش­ کار: جامعه­ آماری این پژوهش را کلیه­ دانشجویان دانشگاه خوارزمی تهران در سال تحصیلی 1400-1399 تشکیل دادند که از بین آنها تعداد 256 دانشجو (178 زن و 78 مرد) به صورت آنلاین از طریق شبکه­‌های مجازی شرکت کردند و به پرسشنامه تجارب حافظه-فرم کوتاه، پرسشنامه اضطراب صفت، پرسشنامه علائم خلقی و اضطرابی و پرسشنامه احساس تنهایی پاسخ دادند. داده­‌های جمع­‌آوری شده با استفاده از روش تحلیل عاملی تاییدی، آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی پیرسون در نرم­‌افزارهای SPSS-25 و AMOS-25 تحلیل شد.
یافته‌­ها: شاخص­‌های تحلیل عاملی تاییدی دلالت بر برازش مطلوب مدل ده عاملی پرسشنامه تجارب حافظه داشت. در برازش اولیه­‌ی مدل تاییدی سوال­‌های 12 و 29 بر روی عامل انسجام فاقد بار معنا­دار بودند و از تحلیل کنار گذاشته شدند، بنابراین حجم پرسشنامه به 29 سوال تقلیل یافت. روایی ملاکی پرسشنامه تجارب حافظه با پرسشنامه‌­های احساس تنهایی، اضطراب صفت، پرسشنامه علائم خلقی و اضطرابی تایید شد (05/0>P). برای تعیین پایایی پرسشنامه از روش همسانی درونی استفاده شد که نتایج آلفای کرونباخ حاکی از همسانی درونی مناسب پرسشنامه و مولفه‌های آن بود.
نتیجه­‌گیری: با توجه به یافته‌­های به دست آمده می­‌توان عنوان کرد که نسخه فارسی فرم کوتاه پرسشنامه تجارب حافظه (MEQ-SF)، جهت سنجش حافظه پدیدارشناختی در ایران از ویژگی­‌های روان­سنجی مناسبی برخوردار است و می­‌تواند ابزار قابل اعتمادی در موقعیت­‌های بالینی و پژوهشی باشد.
متن کامل [PDF 1034 kb]   (364 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی شناختی
دریافت: 1400/8/19 | پذیرش: 1401/2/7 | انتشار: 1401/5/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.