دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 32-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 52136
Ethics code: متاسفانه به دلیل تعطیلی دانشگاه قادر به اخذ کد نبوده ام


XML English Abstract Print


1- دانشجوی دکتری یادگیری حرکتی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- استاد رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- دانشیار رفتار حرکتی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
4- استادیار گروه مهندسی پزشکی، گروه مهندسی پزشکی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران
چکیده:   (1527 مشاهده)
مقدمه: مطالعات چندی به بررسی تاثیر خطای بینایی بر عملکرد حرکتی و تکلیف شناختی تخمین سایز هدف در افراد عادی پرداخته­‌اند. اما پژوهشی که به استفاده از این رویکرد بر عملکرد شناختی کودکان اوتیسم و بر مکانیسم­های زیربنایی عصب­شناختی پرداخته باشد؛ مغفول مانده است. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات خطای بینایی ابینگهاوس بر تغییرات ادراک سایز هدف و امواج مغزی در کودکان اوتیسم با توجه به رویکرد عصب­‌شناختی بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‌­آزمون و پس­‌آزمون با 3 گروه (2 گروه تجربی و یک گروه گواه) بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کودکان اوتیسم 10 ساله پسر راست دست در سال 1400 شهرستان مشهد بود. 33 کودک اوتیسم با روش نمونه­‌گیری در دسترس به­ عنوان نمونه انتخاب و به صورت تصادفی در 3 گروه 11 نفری (2 گروه تجربی و یک گروه گواه) جایگزین شدند. ابزار پژوهش شامل هدف خطای بینایی جهت تمرین و دستگاه الکتروانسفالوگرام ثبت امواج مغزی بود. از آزمون­های آماری تحلیل کوواریانس و تحلیل واریانس با اندازه­‌گیری تکراری جهت تحلیل داده­‌ها استفاده شد.
یافته­ها: خطای بینایی بر تغییرات سایز هدف و تغییرات امواج مغزی آلفا تاثیر معناداری دارد (05/0>P). همچنین گروه بزرگ­تر ادراک شده ارتباط بیشتری با کاهش موج آلفا داشت.
نتیجه­‌گیری: با توجه به مشخص شدن مکانیسم عصبی زیربنای خطای بینای که کاهش در موج آلفا ناحیه بینایی می­باشد، می­توان از آن به عنوان یک روش تمرینی موثر در مشکلات ادراکی کودکان اوتیسم بهره برد.
متن کامل [PDF 1062 kb]   (392 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب شناختی
دریافت: 1400/5/20 | پذیرش: 1400/6/30 | انتشار: 1400/11/11

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.