دوره 23، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 17-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.TBZMED.REC.1396.385


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arabi A, Chalabianloo G, Abdi R. The effect of transcranial direct-current stimulation on cortical coherence patterns in patients with major depression. Advances in Cognitive Sciences 2022; 23 (4) :1-17
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1186-fa.html
عربی علی، چلبیانلو غلامرضا، عبدی رضا. تاثیر تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌ای بر الگوی هم‌توانی (کوهرنس) قشری مغز بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی. تازه های علوم شناختی. 1400; 23 (4) :1-17

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1186-fa.html


1- کارشناس ارشد علوم شناختی، گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
2- دانشیار علوم اعصاب، گروه روان‌شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
3- دانشیار روان‌شناسی، گروه روان‌شناسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده:   (1682 مشاهده)
مقدمه: اختلال افسردگی اساسی یکی از شایع­‌ترین اختلالات روان­‌پزشکی است که دارای علایم شناختی، هیجانی و رفتاری می­‌باشد. این اختلال با نابهنجاری­‌هایی در فعالیت قشری مغز همراه می­‌باشد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه­‌ای بر الگوی هم‌­توانی قشری در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی بود.
روش کار: تعداد 36 نفر بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی بر مبنای معیارهای تصریح شده در DSM-5، به روش نمونه‌­گیری هدفمند بر اساس معیارهای ورود و خروج انتخاب شده و به تصادف در یکی از گروه‌­های مورد مطالعه (دریافت­‌کننده تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌­ای، گروه دریافت­‌کننده تحریک کاذب (شم) و گروه لیست انتظار) گمارده شدند. تمامی شرکت­‌کنندگان در پژوهش پرسشنامه افسردگی بک را تکمیل کرده و فعالیت­‌های مغزی آنها با استفاده از EEG 19 کاناله ثبت گردید.
یافته­‌ها: نتایج نشان داد که تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌­ای تاثیر معناداری بر تغییرات هم‌­توانی یا کوهرنس بین نیمکره‌­ای ندارد. اما، استفاده از تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌­ای، در مقایسه با بیمارانی که این تحریک را دریافت نکرده بودند، باعث کاهش معنادار در هم­‌توانی درون نیمکره­‌ای به ویژه در باندهای آهسته مغزی (تتا و آلفا) در هر سه ناحیه قدامی، مرکزی و خلفی مغزی و به صورت چشمگیرتر در نواحی مرکزی شده است. 
نتیجه­‌گیری: یافته­‌های پژوهش حاضر نشان داد که تحریک الکتریکی مستقیم فراجمجمه‌­ای باعث کاهش در الگوی فعالیتی نابهنجار در هم­‌توانی نواحی مرکزی می­‌شود که این اثر باعث کاهش اتلاف انرژی مغزی و اصلاح الگوی پردازش اطلاعات در بیماران می­‌گردد.
متن کامل [PDF 944 kb]   (555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم اعصاب شناختی
دریافت: 1399/6/25 | پذیرش: 1400/5/11 | انتشار: 1400/11/11

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb