هدف: از آنجا که مطالعات انجام شده روی بیماران مبتلا به فنیل کتونوری (PKU) که دارای هوش طبیعی هستند و به موقع و مداوم تحت درمان بودهاند، اختلالاتی در کارکردهای اجرایی مغز نشان داده است، این مطالعه با هدف بررسی بیشتر تفاوت کارکردهای اجرایی در بیماران مبتلا به فنیلکتونوری درمان شده با کودکان طبیعی انجام شده است.
روش: در این مطالعه مقطعی – تحلیلی، ۱۰ کودک مبتلا به (PKU) (تحت درمان) با بهره هوشی طبیعی با ۱۵ کودک سالم که همگی از نظر سن وجنس و بهره هوشی با آنها همسان شده بودند، به وسیله سه آزمون نوروسایکولوژیک برج لندن (نگاشت کامپیوتری)، آزمون عملکرد مداوم و آزمون استروپ مقایسه شدند.
یافتهها: در آزمون برج لندن، عملکرد افراد مبتلا به (PKU) ضعیف تر از گروه کنترل بود. این اختلاف در سه مرحله اول آزمون معنیدار بود. در آزمون عملکرد مداوم، تعداد خطاهای حذف در گروه مورد به طور معنیدار بیشتر از گروه کنترل بود. تفاوت تعداد خطاهای ارتکاب در دو گروه معنیدار نبود. در آزمون استروپ، از نظر آماری بین دو گروه اختلاف معنیداری مشاهده نشد. نتایج این مطالعه، بین سطح فنیلآلانین همزمان با آزمون و نتیجه آزمونها ارتباطی نشان نداد.
نتیجهگیری: یافتههای این مطالعه نشان میدهد که کارکردهای اجرایی افراد مبتلا به (PKU) که تحت درمان قرار گرفتهاند، علیرغم بهره هوشی طبیعی، در مقایسه با کودکان طبیعی دارای درجاتی از اختلال، به ویژه در زمینه برنامهریزی و توجه است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |