دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 74-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناسی ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه شهید بهشتی
2- استادیار گروه روانشناسی،دانشکده علوم رفتاری و روان، ا دانشگاه علوم پزشکی ایران
3- دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی، پژوهشکده خانواده، دانشگاه شهید بهشتی
4- کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات، تهران
چکیده:   (2965 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی مقدماتی ویژگی های روانسنجی مقیاس شناخته ای فاجعه آمیز ۱۷ ساله ی گروه غیربالینی است.
روش: روش این پژوهش، توصیفی - در نمونه ای از نوجوانان ۱۳ و مقطعی و جامعه ی آماری آن، دانش آموزان دوره های اول و دوم متوسطه ی شهرستان قدس استان تهران است که از میان آنها ۷۸۳ نفر با روش نمونه گیری تصادفی دومرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ی شناخت های فاجعه آمیز بود که همراه با پرسشنامه های استرس ناشی از انتظار تحصیلی و خودکارآمدی برای گروه نمونه اجرا شد.
یافته ها: نتایج تحلیل عاملی تاییدی این مقیاس از مدل سه عاملی سازندگان حمایت می کند ،CFI=۰/۷۹ ،RMSEA=۰/۷۶۰ ،S–Bχ۲/fd=. GFI=۰/۷۹).در بررسی روایی ملاک و واگرا از طریق ضریب همبستگی پیرسون، مقیاس شناخت های فاجعه آمیز با پرسشنامه های خودکارآمدی و استرس ناشی از انتظار تحصیلی به ترتیب ۰/۰۵و۰/۲۸ به دست آمد که رضایت بخش بود. نتایج ضریب آلفای کرونباخ ۰/۸۴ و ضریب بازآزمایی نیز ۰/۷۱ بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، مقیاس شناخت های فاجعه آمیز دارای ویژگی های روان سنجی مناسبی است و از آن می توان برای اهداف پژوهشی و ارزیابی اختلالات اضطرابی و هیجانی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 897 kb]   (748 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/10 | پذیرش: 1395/12/13 | انتشار: 1396/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.