دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 19 شماره 2 صفحات 29-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور
2- استاد گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور
چکیده:   (3051 مشاهده)
مقدمه: نظریات شناختی اضطراب اجتماعی، عامل سبب شناختی و تدوام بخش اضطراب اجتماعی را، که یکی از شایعترین اختلالات روانی است، سوگیری توجه میدانند. اصلاح سوگیری شناختی، الگویی آزمایشی و رویکردی نوآورانه در اصلاح سوگیری توجه بوده و پروتکل های آن یکی از تکنیک های اصلاح سوگیری شناختی به شمار میرود که توانمندیشان را به عنوان مداخلات درمانی در آسیب شناسی هیجانی آغاز کردهاند. هدف پژوهش حاضر معرفی و مراحل ساخت برنامه ی رایانه ای اصلاح سوگیری توجه و بررسی روایی و اعتبار آن است.
روش: پایایی چهره های مورد استفاده در برنامهی رایانهای اصلاح سوگیری توجه، به وسیلهی ۱۲۰ دانشجو و روایی و اعتبار آن در دو گروه ۱۶ نفرهی دارای اختلال اضطراب اجتماعی بررسی شد.
یافته ها: نتایج، روایی و اعتبار زیاد برنامه ی رایانهای اصلاح سوگیری توجه و چهره های مورد استفاده در آن را نشان داد. نتایج اجرای این برنامه برای نوجوانان دارای اختلال اضطرب اجتماعی، بیانگر روایی افتراقی این تکنیک درمانی و توانمندی آن در کاهش اضطراب اجتماعی و سوگیری توجه است.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر به روشنی نشان می دهد که استفاده از فرایندهای رایانه ای آموزش توجه می تواند نویدبخش مداخله ای جایگزین یا مکمل در کاهش اضطراب اجتماعی و سوگیری توجه باشد.
متن کامل [PDF 876 kb]   (1501 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/16 | پذیرش: 1395/12/14 | انتشار: 1396/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.